Létrehozva: 2015.06.06.

Koviubi - így készítsd el kenyér nélkül!

Aki szereti a kovászos uborkát, de nem imádja, hogy az erjedést beindító kenyérszelet szétmállva zavarossá teszi az egyébként hûsítõként fogyasztható uborkalevet, akkor próbálja ki a következõ módszert: mindenben kövesse a hagyományos receptet, de kenyérszelet helyett burgonyát használjon.

 

Ha még nem próbált a napsütésben uborkát érlelni, kövesse a receptet: mosson tisztára egy, a család befogadóképességéhez méretezett befőttes üveget. Alulra szeleteljen egy meghámozott burgonyát, vékony karikákra. Rá kaprot, majd jöhet az uborka.

A 8-10 centiméteresek egészben mehetnek az üvegbe, de ha nagyobbakat vásároltunk, akkor hasítsuk be mindkét végéről úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, ez megkönnyíti az erjedést. Tehetünk az uborka közé vékony csíkokra vágott tormát és szemes borsot, de néhány fokhagyma gerezd nélkülözhetetlen. Az uborkák tetejére mehet még egy kis kapor, és zárjuk le az egészet újabb burgonyakarikákkal.

 

Napenergiával készül

Öntsük fel az üveget kézmeleg, sós vízzel és úgy fedjük le, hogy az erjedéskor keletkező gázok el tudjanak illanni. A napsütés erősségétől függően, három-négy nap alatt enyhén sárgás színt kapnak az uborkák, ami biztos jele, hogy fogyasztható a csemege. Ilyenkor ne várjunk tovább, mert akkor nem ress, hanem lagymatag, puha lesz az uborka. Amíg a napon van az üveg, naponta enyhén sós, langyos vízzel pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

Ha elkészült a koviubi, pakoljuk át egy másik üvegbe és tegyük a rászűrt saját levében hűtőbe.

Takarékossági praktika: A léből kiszedett hozzávalókkal rögtön kitehetünk egy újabb adagot a napra, csak sós lét kell hozzá adni az újabb uborkaszállítmányhoz. Így, ha nem nagyon mohó a család, mire elfogy a hűtőből az első turnus, elkészül a következő. Harmadszorra már ne kísérletezzünk a hozzávalók ismételt felhasználásával.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gulácsi Péter a 90. percben kapott gólt a Bundesligában

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

Megalázták Harry herceget: erre is nemet mondtak neki

magyarnemzet.hu

Nagy Feró megrázó interjúban állt ki Orbán Viktor mellett, Magyar Péter is megkapta a magáét

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Kitálalt a válóperes ügyvéd: ezt 5 szakmájú férfit kerüljétek el, ha hosszú házasságot akartok

ripost.hu

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál