RETRO RÁDIÓ

Csípős kukoricaleves tojással

Csípős kukoricaleves tojással
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 06. 26. 11:42

Egy könnyû nyári fogás hûvösebb napokra? Ez a leves garantáltan felmelegít belülrõl! Friss, zsenge kukoricából az igazi!

Hozzávalók:

  • 3 cső zsenge kukorica, vagy 1 doboz kukoricakonzerv

  • 1 liter csontleves vagy erőleves, kockából is jó

  • 3-4 cm friss gyömbér

  • 1 evőkanál vodka (kihagyható)

  • 1 tk. liszt

  • 2 egész tojás

  • jó sok petrezselyemzöld

  • 1/2 mokkáskanál bors

  • Így készítsd:

    Az alaplét 5-6 percig hagyd forrni a vékony szeletekre vágott gyömbérrel, majd add hozzá a frissen levágott kukoricaszemeket, vagy a lecsepegtetett konzerves kukoricát, ízlés szerint sózd.

    Míg újra felforr, a lisztet, a fehérborsot és a vodkát keverd el fél pohár vízben, ezzel habard be a levest. Jó 1 percig forrald, ekkor csorgasd bele a hanyagul felvert tojásokat is, a  lábost szinte azonnal lehúzhatod le a tűzről.

    Tálaláskor bőven szórj rá finomra vágott petrezselymet!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.