RETRO RÁDIÓ

A tökéletes főtt kukorica titka! Felejtsd el a sót!

A tökéletes főtt kukorica titka! Felejtsd el a sót!
Büki Rozi
Szerző
Büki Rozi
Létrehozva2015. 06. 27. 11:12

Egyszerûen és finoman elkészíteni a kukoricát könnyû, mégis kevesen tudják, mi a titok.

A titok egyszerű: gyorsan kell megfőzni és nem szabad sokáig hagyni a forrásban lévő vízben!

Kiválasztás: Persze nem mindegy az alapanyag sem. Figyelj arra, hogy a kukorica friss legyen, a héja világos zöld és szorosan simuljon a csőhöz. A szemek sorokban sűrűn egymás mellett legyenek, a teteje tejszerű legyen.

Előkészítés: Csak főzés előtt húzd le a csuhét, majd tisztítsd meg teljesen a csövet. A kukoricahajtól tökéletesen egy papírtörlő segítségével szabadíthatod meg.

Főzés: Akkora fazékba tegyél hideg vizet, amiben kényelmesen elférnek a csövek.

Soha ne sózd főzés közben!

Ha felforrt a víz, tedd bele a kukoricákat és várd meg, hogy újra felforrjon. Ez kb. 3-4 perc. Miután újraforrt a víz, vedd ki a kukoricát, mert most főtt tökéletesre!

Kukoricát főzni olyan művészet, mint tökéletes tojást készíteni!

Ha csak 1-2 percig forralod, a szemek ropogósak és frissek maradnak. Ha 3-10 percig, akkor egyre lágyabbak lesznek.

Ha túlfőzöd, hamar kiszárad!

Indiai változat szerint a csövet csuhéstul teszik a felforrt vízbe, majd elzárják a fazék alatt a vizet. Csak tálalás előtt szedik le a héjat. Így a csuhé tartja az ízeket (vitaminokat, ásványi anyagokat).

Az elkészült kukoricát vajjal sóval, borssal tálald!

Variációk az elkészítésre

Ha csak 1-2 cső főtt kukoricára lenne szükséged, és nem akarsz bajlódni fazékkal, vízforralással, használhatod a mikrót is. Hagyd a kukoricát a csuhéban, tedd a mikróba és 4-6 perc alatt, magas fokozaton főzd meg.

Ha grilleztek, ki ne hagyd a kukoricát az étlapról! Grillezve a kukorica egész különleges gasztronómiai élmény! Annyira húzd le a csuhét, hogy be tudd olajozni, majd rendezd vissza a csőre és így süsd meg!

Isteni lesz, ha sütőben készíted. Szabadítsd meg a csuhétól, vajazd meg a csöveket és tekerd alufóliába. 25-30 perc múlva már évezheted is a zamatos ízeket! Levest is készíthetsz belőle.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.