tóth gabi
Nem ízlik a bor, amit vettél? Ki ne dobd! Pillanatok alatt megváltoztathatod az aromáját néhány remek trükkel.
Pillanatok alatt finomabb italt tehetsz az asztalra, ha a bort fogyasztás előtt összeturmixold egy kicsit. Már 30 másodperces intenzív keverés is segíti az illat és aromaanyagok kibontakozását. Hagyd, hogy a hab visszahúzódjon, és már ihatjátok is!
- Egyenlő arányban keverj össze olcsó vörös bort kólával, adj hozzá jeget és citromot.
- Könnyű frissítő fröccsöt készíthetsz, ha 2 rész bort 1 rész szódával keversz és citrommal illetve jéggel kínálod.
- Igazán ütős sangriád lesz, ha gyenge borodat brandyvel és apróra vágott gyümölcsökkel gazdagítod. A keményhúsú őszbarack, az alma és az összes citrusféle tökéletesen passzol ehhez az italhoz.
- Trópusi koktélt készíthetsz hozzáadott friss ananász darabkákkal.
- Igazi nyári hűsítőt kapsz, ha apróra vágott görögdinnyével bolondítod meg a bort.
- Fele limonádé, fele bor: nyerő ízkombináció! Frissítő italodat mentával, citromfűvel is bolondíthatod. Jégkocka kötelező!
- Valami laza, de édes italra vágysz? Savanykás borodba keverj mézet, ereszd fel egy kis szódával, s csapj hozzá jégkockát.
- Különleges jeges desszerted lehet, ha egy pohár borhoz kevés szirupot keversz, majd ezt az egészet lefagyasztod. Ha mindezt jégkockatartóban teszed, izgalmasan színes, boros jégkockákat kapsz, amit vidám koktélokhoz használhatsz fel.
- Boros jégkása, egy forró nyári napon? Akár valamelyik fenti ötlet szerint ízesítve, akár nélküle, öntsd az borocskádat jégkockatartóba, fagyaszd le, majd fogyasztás előtt turmixold össze. Ehhez a megoldáshoz lehetőleg rozé bort válassz!