RETRO RÁDIÓ

20 perces epertorta karamellel

20 perces epertorta karamellel
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 05. 12. 16:25

Egy ütõs epres sütivel szeretnél elõrukkolni, de nincs sok idõd? Ezzel a tortával 20 perc alatt elkészülsz!

Hozzávalók:

  • 1/2 kg friss eper
  • 1 db kerek piskótalap (készen kapható)
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál étolaj

  • Így készítsd:

    Az epret mosd meg, csöpögtesd le, és vágd fel tetszés szerint. A krémhez verd kemény habbá a jól behűtött tejszínt a porcukorral. A piskótát kend meg vastagon a tejszínnel majd pakold tele eperszemekkel. A karamellhez egy kevés olajon hevítsd fel a kristálycukrot, előbb megolvad, majd megbarnul. A karamellizálódott cukrot csorgasd vékony sugárban olajjal kikent tányérra. Vigyázz, nagyon forró! A megdermedt karamelldarabokat szórd a torta tetejére, igazán különleges lesz!

    TIPP:

    Ha kicsit több időd van, a tejszínhab alá tehetsz sűrűre főzött vaníliapudingot is, úgy még finomabb! Ebben az esetben várd meg, hogy a puding kihűljön, csak utána tedd a tortára tejszínhabot.

     

    Íme, még egy szuperkönnyű finomság eperszezonra:  epres-mascarponés habsüti!

     

     

    Babazsúrra epres finomságot gondoltál? Ennek a cuki eperregimentnek egy gyerkőc sem tud ellenállni! 

     

     


     




     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.