tóth gabi
Nézzétek csodálatos színét! Ugye nem nehéz elképzelni a hozzá tartozó ízt? Eláruljuk, mennyei! A rebarbara a tavasz egyik legfinomabb ajándéka!
Rebarbarás pohárkrém
HOZZÁVALÓK:
Így készül:
Az alaposan megmosott rebarbarát zöldség hámozóval pucolold meg – nem kell tökéletesre. A szárakat vágd 2-3 cm-es darabokra, s egy edényben tedd fel főni a borral. Mehet rá a cukor és a fahéj, 4-5 perc alatt sűrű masszát kapsz. Vedd is le a tűzről, mert a darabok hamar szétesnek. Keverj bele frissen reszelt citromhéjat, úgy még finomabb! Porciózd poharakba a krémet, tálalásig mehet a hűtőbe. Tejszínhabbal, mentával, citromfűvel díszítheted.
Tipp:
Natúr joghurttal és tejföllel is pazar!
Tudtad, hogy a rebarbara nem gyümölcs, hanem zöldség? Hogy valójában egy levélnek a nyele? Sós ételekhez is használhatod, levesnek tökéletes. Katt ide egy szuper receptért!