Létrehozva: 2015.04.30.

Rebarbarás mennyország pohárban

Nézzétek csodálatos színét! Ugye nem nehéz elképzelni a hozzá tartozó ízt? Eláruljuk, mennyei! A rebarbara a tavasz egyik legfinomabb ajándéka!

Szerző Laki Irén

 

Rebarbarás pohárkrém

HOZZÁVALÓK:

  • 5-6 szál rebarbara
  • 1 dl fehérbor
  • 2 ek. cukor / lehetőleg barna
  • fahéj
  • reszelt citromhéj / ízlés szerint
  • Így készül:

    Az alaposan megmosott rebarbarát zöldség hámozóval pucolold meg – nem kell tökéletesre. A szárakat vágd 2-3 cm-es darabokra, s egy edényben tedd fel főni a borral. Mehet rá a cukor és a fahéj, 4-5 perc alatt sűrű masszát kapsz. Vedd is le a tűzről, mert a darabok hamar szétesnek. Keverj bele frissen reszelt citromhéjat, úgy még finomabb! Porciózd poharakba a krémet, tálalásig mehet a hűtőbe. Tejszínhabbal, mentával, citromfűvel díszítheted.

    Tipp:

    Natúr joghurttal és tejföllel is pazar!

    Tudtad, hogy a rebarbara nem gyümölcs, hanem zöldség? Hogy valójában egy levélnek a nyele? Sós ételekhez is használhatod, levesnek tökéletes. Katt ide egy szuper receptért!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek