ÉLETMÓDI

Jönnek a lazítások és a randevúk, de jó ötlet-e szabadon szexelni?

Bár világszerte enyhítenek a korlátozásokon, és mindenki úgy érzi, végre fellélegezhet, a fertőzésveszély nem múlt el. Egy kutatócsoport döbbenetes felfedezést tett, ami alaposan kihathat a szexuális életre...
  • Szerző:

Ahogy egyre több helyen feloldják a korlátozásokat, nyilván az egyedül élők első gondolata, hogy végre lehet randizni – de vajon mennyire kell vigyázni szexszel? Nem megnyugtató ezzel kapcsolatban egy kínai kutatócsoport vizsgálata: kiderült ugyanis, hogy a koronavírus még akkor is hosszú ideig megtalálható a spermában, amikor a férfi már meggyógyult, és tünetmentes.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123 RF

A 38 férfi részvételével készült kutatás során mindenkitől mintát vettek, és megvizsgálták, található-e a spermában koronavírus. Voltak még beteg, és már felgyógyult alanyok is közöttük, és kiderült, hogy hatból egy férfi mintájában ott a kórokozó. Bár azt nem bizonyították a kutatók, hogy emiatt szex útján képes-e terjedni a koronavírus, utaltak rá, hogy nagyon valószínű, hogy így van. Még akkor is, ha a férfi már egyáltalán nem mutat tüneteket.

Fotó: Pixabay

A Shangqiu-i kórház jelentése szerint a vizsgált férfiak 20 és 50 éves kor között voltak, és az is kiderült, hogy a spermában hosszú ideig túlél a vírus, még annak ellenére is, hogy ott képtelen szaporodni. A kutatók szerint érdemes megfontolni az óvszerhasználatot, még akkor is, ha már teljesen felépült a férfi – ugyanis könnyen lehet, hogy a későbbiekben kiderül, hogy szexuális úton is terjed a vírus.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?