ÉLETMÓDI

Kreatívabbak, de kövérebbek is lettünk a karanténban

Az otthoni munka, a bezártság, a mozik, színházak hiánya hihetetlen hatással van az emberekre. Ám ne gondoljuk, hogy ez mind rossz. Talán egyetlen kivétel a kicsit testesebb külsőnk...
  • Szerző: Ripost

2 és fél kilót szedtek fel átlagban a franciák

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A francia férfiak 56, míg a nők 58 százaléka hízott meg a karantén alatt, derül ki az Ifop-közvélemény-kutatóintézet felméréséből. A tanulmány szerint a férfiak 2,7, míg a nők általában 2,3 kilót szedtek fel.

Illusztráció/Fotó: pixabay

Heti 8 órával többet tévézünk, a hétfő az új szombat

Az amerikai Comcast adatai szerint több mint egy munkanapnyi idővel többet néznek tévét minden héten az emberek. A hétfő lett az új szombat, mivel a hét első napján sokkal szívesebben tévéznek az emberek, mint szombaton. A késő esti tévénézésekben 40%-os megugrást tapasztaltak, tehát egyre többen maradnak fent hétköznapokon is este, hiszen az utazás megspórolása miatt később kelnek.

Illusztráció / Fotó: pixabay

Rengeteg pénzt spórolunk

Bár vidéken már megnyitottak az üzletek, az elmúlt hetekben nem volt lehetőségünk az „impulzív” vásárlásokra, magyarul plázázásra. A szociológusok szerint a fodrászon, kozmetikuson, bérleten, benzinen is sokan spóroltak, igaz kényszerűségből.

Fejlődött a digitális tudásunk

A digitális oktatás sok családnál a felnőtteknél is áttörést hozott a digitális tudásban. Korábban ha hiányoztak a nagyszülők, meglátogattuk őket. A kijárási korlátozás miatt azonban valami mást kellett kitalálni. A telefon már nem volt elég, hiszen látni is szerettük volna a nagyit és ő is a kisunokát. Meg kellett hát tanulni a Skype és egyéb olyan alkalmazások használatát, melynek segítségével láthatjuk is egymást.

Három testvér online tanórán vesz részt a koronavírus-járvány miatt. (Photo by Yasser Al-Zayyat / AFP)

Sokkal kreatívabbak lettünk

Már az idősebbeknek sem okoz gondot ellavírozni a neten, hogy találjunk egy online jóga-, rajz-, nyelv-, kertszépítő-, vagy éppen barkács tanfolyamot. Emellett szintén a szükség vitt rá arra is sokakat, hogy otthoni gépükön meghallgassanak egy jó koncertet, vagy bebarangolják egy-egy világhírű múzeum tárlatát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?