Létrehozva: 2019.11.12.

11 féle szexuális lelkület létezik: te vajon melyik csoportba tartozol?

Mindenkinek jó oka van a szexre, és bár hihetetlenül hangzik, nem kizárólag a gyönyörszerzés az. Egy szexualitással foglalkozó szakember csokorba szedte a személyiségtípusokat, és azt is, mit keresnek egy együttlétben.

Bár alapvetően a szex célja a kielégülés, nem kizárólag ez az oka, amiért esténként összebújnak a párok. Mindenkit más motivál, amikor egy légyottra kerül a sor, sőt, ahány embertípus, annyifélét gondolnak arról, milyen is a „jó szex.” Egy szexterapeuta összeszedte azt a 11 típust, akikkel 15 évnyi pályafutása alatt találkozott már.

1. A stresszoldó

Sokan akadnak, akik a hétköznapi stresszt szexszel vezetik le; ugyanis az orgazmus után test és lélek egyaránt lelazul és megnyugszik.

2. A felfedező

Vannak emberek, akik szeretik kipróbálni magukat új helyzetekben, és állandóan feszegetik a saját határaikat. Az erotika kiválóan alkalmas új dolgokat tanulni, kielégíteni a kíváncsiságot, és a végletekig feszegetni a gyönyör határait…

3. A kereskedő

Ez a típus imád adni, így a szexben nagyon fontos számára, hogy a partnere jól érezze magát. Ám cserébe elvárja ugyanazt a lelkesedést, amivel ő ad, és ha nem kapja meg, frusztrált lesz.

4. A bőkezű adakozó

Nem vár el semmit a partnertől, egyszerűen ajándékként fogja fel a gyönyört, és kielégíti, ha a másik a csúcsra jut. A saját gyönyörével nem sokat foglalkozik, ha elmarad az orgazmus, az se baj.

5. A védelmező

Mániákusan figyel arra, hogy a párja biztonságban érezze magát az együttlét alatt, és arra is figyel, hogy őt magát se feszélyezze senki. Nagyon figyelmes szeretők.

6. A szenvedélyes vadász

Annyira átadja magát a gyönyörnek, hogy számára megszűnik a külvilág, és megáll az idő. Nem okoz számára gondot, hogy teljesen elengedje magát, és ha ez valamiért nem sikerül, hiába az orgazmus, úgy érzi, nem volt jó a szex.

7. A gyönyörfüggő

Azért bújik ágyba a partnerével, hogy újra és újra átélje a kéjt, és számára semmi másról nem szól a dolog, mint hogy mindketten jól érezzék magukat. Imádja a napközbeni apró érintéseket is, amik a végletekig fokozzák a vágyat.

8. A maximalista

Bármilyen élethelyzetben van, akármilyen elfoglalt, a szex az első helyen szerepel – még akkor is, ha egyébként hullafáradt. A napi rutinban szerepel az aktus, és ha valamiért elmarad, frusztrált lesz.

9. A romantikus

Számára a szex célja, hogy kapcsolódjon a párjával, és nem kimondottan a fizikai aktusról és az orgazmusról szól az együttlét. Imádja az érintéseket, a pajzán játékokat az ágyban, és nem lép egyéjszakás kalandra, hiszen kapcsolódni szeretne.

10. A spiritiszta

Számára transzcendens élmény az együttlét, úgy érzi, magas szinten egyesül a párjával. Közülük kerülnek ki a tantrikus szex kedvelői, akik lélekkapcsolódásként tekintenek a szexre.

11. A veszélykereső

Van, aki azt szereti, ha az adrenalin is dolgozik az aktus alatt, így olyan fétiseket és tabukat próbál ki, ami másokat elrettent. Ők azok, akik szeretik, ha fennáll a lebukás veszélye aktus közben, és leggyakrabban ők próbálják ki a szado-mazo szexet.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

magyarnemzet.hu

Megérkeztek a helyszíni fotók a reggeli metrógázolásról

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Miért lépünk félre? Kiderült az igazság, nem a rossz kapcsolat a felelős érte

SZEX & MÁS

"Én voltam a nászajándék – esküvőjén édeshármasoztam a legjobb barátommal"

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól