OTTHONKA

Soha ne dobd ki a használt teafiltert! Elképesztő, mire jó!

A spórolós anyukák trükkjei elárasztották az internetet. Ezekkel az apróságnak tûnő fortélyokkal évente sok ezer forintot takaríthatsz meg. Tudtad például, hogy mire jó a használt teafilter?
  • Szerző: Ripost

Egyre több olyan internetes oldal, fórum, és Facebook-csoport létezik, ahol spórolási trükköket osztanak meg egymással a háziasszonyok. Az egyik ilyen csoport egyik tagja például elárulta, hogy környezetvédelmi és spórolási szempontok miatt is csak addig nyitja meg a zuhanyt, amíg nagyon muszáj. Először bevizezi magát, majd elzárja a csapot, beszappanozza a testét, és csak a szappanhab leöblítéséhez nyitja meg újra a vizet. Más egy vödröt tart a zuhanyzóban, hogy a felfogott, felesleges vízzel öblítse le a vécét.

Egy másik háziasszony a vízforralóban maradt forralt vizet hűti le, és teszi a hűtőbe, majd fogyasztja el tisztított vízként. Az már szinte természetes, hogy a látszólag kiürült tusfürdős flakont és fogkrémes tubust fel kell vágni, hogy kinyerjünk belőle még pár használatra elegendő anyagot. Ha pedig van nálunk egy ételtároló dobozka, a munkahelyi menzáról is hazahozhatjuk az ebédünk maradékát – jó lesz uzsonnára, és így legalább nem pazarlunk! Műanyag palackos ásványvíz helyett inkább vigyünk magunkkal kulacsot – ez arra is jó, hogy ha házon kívül kell ebédelnünk, megspóroljuk az üdítő árát. Olyan anyuka is van, aki a teafiltert használja fel többször is – állítja, hogy még harmadszor is egész jó tea főzhető belőle.

A ruháknak sem kell mindig a 60 fokos mosás! Ha alacsonyabb hőmérsékleten mossuk őket, sok áramot takaríthatunk meg. Persze a törölközőket és az alsóneműket érdemesebb 60 fokon mosni, hogy a baktériumok elpusztuljanak bennük.

Van, aki a drága eldobható pelenkát cserélte moshatóra.  A mosó- és tisztálkodószereket is sokan spórolnak. Van, aki csak felhígítja őket, mások viszont nem csak a spórolás, hanem a környezet védelme miatt is teljesen felhagytak a vegyszerek használatával, és hagyományos szerekkel, például ecettel, szódabikarbónával takarítanak, tisztálkodásra szappant, testápolóként sheavajat használnak.

És hogy mennyit lehet mindezzel spórolni? Többen is kifejtették, hogy ha minden apróságra odafigyelnek, év végére akár egy családi nyaralás ára is összejöhet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?