OTTHONKA

Így biztos, hogy nem fogsz fázni! Íme, a legjobb tippek hideg ellen!

Nem kell fáznod, dideregned, élvezd a tél örömeit, bármennyire is ijesztő az időjárás!
  • Szerző: Ripost

A hidegben nem mindig elég egy meleg kabátot felvenned. Mutatjuk a 10 legjobb ötletet, mit tegyél, hogy ne fázz télen!

1. Öltözz rétegesen!

Ne csak egy meleg ruhát vegyél fel. Nagyon fontos, hogy több réteg ruha legyen rajtad. Így biztos nem fogsz fázni és ha esetleg meleged lenne, könnyebb a hőmérsékletnek megfelelően változtatni.

2. Viselj sapkát!

Az a testrészed, ahol nem viselsz védő öltözéket a hideg ellen, hőt veszít. Nem kivétel a fejed sem! Húzz meleg sapkát a hidegben!

3. Váltott zuhany

A forró zuhany azonnal felmelegít, a hideg viszont  javítja a vérkeringésed. Használj váltott zuhanyt, nemcsak jobb lesz a hőérzeted, de az immunrendszeredet is erősíti!

4. Zárd ki a hideget!

A nyílászáróknál nagy a hővesztés! Ablakokba, ajtókhoz tegyél összetekert  régi pokrócot, vagy egy félbe vágott polifoamot, amely az ajtó alá csúsztatva tökéletesen megvédi a hidegtől a lakásod.

5. Programozható termosztát

Programozd a fűtést, ha lehetőséged van rá! Így soha nem kell hideg lakásba érkezned, és még a fűtésszámládon is spórolhatsz.

6. Járj túl a központi  termosztát "eszén"!

Irodában, szállodában, vagy központilag irányított fűtésnél helyezz a termosztát közelébe jeget. Így hidegebbnek érzékeli a szoba hőmérsékletét, mint amilyen valójában és elindul a fűtés.

7. Öltöztesd fel az ablakokat is!

Cseréld le a vékony függönyöket vastagabb, "meleg" függönyökre. Ha süt a nap, engedd be az ingyenhőt, egyébként pedig tartsd összehúzva a függönyt, hogy kint tartsa a hideget.

8. Süss egész nap!

A sütő használatakor felmelegszik lakásod. A finom süti illata nem csak a hangulatodat, de a hőérzetedet is emelheti.

9. Takarózz okosan!

A testedhez legközelebb vékony puha takaró legyen. A paplan tetejére viszont vékony, de sűrű plédet tegyél, így megakadályozod a hővesztést!

  • + tipp: télen ne a lakás külső fala mellett legyen az ágyad.

10. Szerezz be pár kézmelegítőt!

Legyen a zsebedben mindig 1-1 kézmelegítő tasak. A műanyag tasakban lévő korong megnyomáskor megszilárdul és a folyadék  átforrósodik.

A nagy hidegben fantasztikus érzés az elgémberedett ujjaknak!