OTTHONKA

Csipkés kínálótál régi terítőből! Hihetetlenül egyszerű!

Pakolóasztalod ékköve lehet a csipketerítőből készült kosárka. Különösen jól mutat, ha többet teszel egymás mellé. Nem is hinnéd, milyen könnyû elkészíteni! Mutatjuk a lépéseket!

Igazán szemgyönyörködtető pakolókosárkákat készíthetsz egy ügyes trükkel régi csipkékből. Tarthatsz bennük csecsebecséket, ékszereket, díszeket, emléktárgyakat vagy akár kekszet, aprósüteményt is.

Ha attól tartasz, hogy ez neked nem fog menni, gyorsan megnyugtatunk! A meló érdemi része csupán 10 percet igényel, utána már csak várnod kell!

 

Hozzávalók:

horgolt csipke

mély tál, ami a csipke méretéhez igazodik

keményítő

víz

 

Így készítsd:

1. Válassz ki egy csipkét, valamint egy hozzá méretben passzoló, inkább kicsit nagyobb tálat.

2. Készíts az előírt módon keményítős vizet, de a keményítőadagot duplázd meg, hogy minél merevebb legyen majd a csipkekosarad.

TIPP:

A csipke kiválasztásánál szempont lehet a leendő tálka tartóssága. Minél vastagabb szálú fonalból horgolták a terítőt, annál erősebb tartású lesz a kosárka.

 

3. Áztasd be  terítőt a keményítős oldatba, néhány perc után nyomkodd ki, majd simítsd rá a fejjel lefelé állított tányér domború fenekére.

 

4. Ezek után csak meg kell várnod, hogy alaposan kiszáradjon a terítőd, és már pakolhatsz is bele!

Azt gondolod, túl kényes egy ilyen finom, fehér holmi? Persze, hogy koszolódik, na bumm! De a Fehér Levendula Műhely erre is tudja a megoldást: mosógépbe vele! Utána pedig keményítsd ki újra - hisz nem tart semeddig sem!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?