OTTHONKA

7 jópofa ötlet, ha eltörött a virágcsereped

Elővetted a tavalyi cserepeket, hogy virágot ültess bele, de eltörtek? Sebaj, ki ne dobd, mert remekül újra felhasználható! 10 perc alatt elkészülnek az új remekmûvek.
címkék:

Engedd szabadjára a fantáziád!

1. Ha az egyik oldala sérült, vagy csak foltos, repedezett a cserép, tedd ki a kertbe a sérült oldalára fektetve. Ültess bele kúszó növényt, meglátod milyen gyönyörű dísze lesz a kertednek.

2. A menthetetlen, darabokra tört cserepet se dobd ki. Ültetésnél tedd egy kaspó aljára a darabokat, erre lapátold a földet. Ez a módszer segíti  a felesleges vizet összegyűjteni, így  növényeid egészségesen tudnak fejlődni.

3. Csinálj belőle mécses tartót. A félbetört cserepet dekoráld ki belülről és tegyél az aljára gyertyát. Meglátod, olyan szép lesz, hogy nem is fogod sajnálni, hogy összetört.

4. Használd a veteményesedbe névtáblának. A terrakotta darabokra írd fel alkoholos filccel a növények nevét. Ez redndkívül hasznos és takarossá varázsolja a kiskertet.

5. Csinálj otthont a békáknak. Nem csak hangulatos a bokor alatt megbúvó odú, de hasznos is. A békák ugyanis megvédik a növényeidet a kártevőktől.

6. Tedd a növényeid köré a darabkákat, így megvéded a gyors kiszáradástól.

7. Engedd szabadra a fantáziád! Gyűjts össze különböző méretű sérült cserepet és építs belőle egy tündérkertet. Ültess bele sok szép virágot. Imádni fogod!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?