tóth gabi
Ez a legütősebb kreáció a karácsonyi asztalra, de mint sejthető, nem a töltött káposzta klasszikus verziójáról van szó. A gombócokba ugyanis nem hús, hanem hal került!
Kovács Levente, a Michelin-kalauz által ajánlott ZONA étterem séfje egy merész húzással egybegyúrta a két nagy karácsonyi klasszikust: a töltött káposztát és a halászlét. Ebből a különös fúzióból jött létre az idei ünnep újra gondolt kedvence, a káposztába töltött harcsa. A séf hitvallása, hogy az egyszerű étel is lehet nagyszerű. Erre a bizonyítékot az alábbi képen láthatjuk!
„Nálunk az ünnepi szezon nagy visszatérője ez a fogás, köretként ricottás lasagne kerül mellé, ami érdekessé és igazán izgalmassá varázsolja ezt az ünnepi fogást!” – mondja a séf.
Az ínycsiklandó ünnepi étek elkészítése otthon sem ördöngösség, és megkoronázhatja a karácsonyi vacsoramenüt!
Káposztába töltött harcsa
Hozzávalók:
(4 személy részére)
Ricottás rakott tészta
Díszítéshez:
Sült koktélparadicsom, esetleg uborkalekvár
Fotó: ZONA étterem
Így készül
Tálalás A tányérba alulra a paprikás mártást, arra a lasagnét, majd a harcsával töltött káposztát tesszük. Díszíthetjük sült paradicsommal, uborkalekvárral, friss kaporral, tejföllel. Tartalmasabb lesz, ha sült kolbászt is adunk hozzá. Aki A ZONA étteremben préselt malacfület is szervíroznak a harcsával töltött káposzta mellé a tányéron.