ÉLETMÓDI

Meglepő: ezt árulja el rólad a feneked formája!

Tudtad, miről árulkodik a popsid?
címkék:

A fenék formája nemcsak arról árul el sokat, hogy milyen alkatot örököltél családodtól, milyen sportot űzöl, illetve ülő munkát végzel-e. Ezeken felül még egészségi állapotodról is képet mutat. Meglepő, de a tanulmányok azt igazolják, hogy tényleg árulkodóbb a popsid, mint gondolnád.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szögletes fenék

Ha a tükörnek háttal állva úgy látod, hogy feneked szögletes, téglalapra emlékeztető formájú, akkor nagyon valószínű, hogy nem sportolsz, illetve amennyiben mégis, akkor érdemes valamilyen másik mozgásformát választanod. Emellett ez a forma azt is mutatja, hogy jó eséllyel nem termel elég kortizolt a szervezeted, azt a hormont, mely a kiegyensúlyozott alvásért is felel többek között. Szoktál álmatlanul forgolódni éjszaka? Gyakori, hogy hullafáradtan ébredsz? Ez lehet az oka. Ugyanakkor olyan alkat vagy, aki arányosan hízik, anyagcseréd pedig kiegyensúlyozott.

Szív alakú fenék

A szív, vagy csepp alakú popsi lefelé szélesedik, és majdnem mindig karcsú derékkal párosul. Általában a feneked alsó részére és combodra rakódik a felesleg, és ha úgy látod, hogy azon a környéken már kezdesz kipárnázott lenni, akkor fontos, hogy több fizikai aktivitást vigyél életedbe, valamint csökkentsd a stresszt. A stressz mellett szintén árulkodhat ez a terület és forma arról is, hogy kicsit érdemes visszább fogni az alkoholfogyasztást. Leginkább a futás és a gyors gyaloglás a megfelelő edzés számodra, illetve hasznos, ha sok fehérjét fogyasztasz. Annak viszont mindenképpen örülhetsz, hogy a karcsú derék és íves csípő kombinációja nagy siker a férfiak körében.

Csúcsára állított háromszög

Popsid fent szélesebb, lefelé pedig keskenyedik? Ennek a kívántnál kicsivel alacsonyabb ösztrogénszint állhat a hátterében. És ahogyan az ösztrogénszint változik a korral, úgy nem meglepő, ha feneked formája is alakul. Oda kell figyelned a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, illetve a húgyúti fertőzésekre is, a sport pedig nem csupán alakod és diétád szempontjából fontos számodra, hanem azért is, hogy keringésed és szíved védeni tudd.

Kerek fenék

Egy minden szempontból egészséges ember popsija a szakértők szerint kerek formájú. Manapság már igen ritka, hogy valaki ezt elmondhatja magáról. Ha mégis, akkor rendkívül szerencsés a genetikája, illetve valószínűleg nagyon keményen edz, méghozzá célzottan a popsijára is. Ha a te feneked ilyen, akkor egyetlen dologra kell csak fókuszálnod: csinálj mindent éppen úgy, ahogyan eddig.

címkék: