RETRO RÁDIÓ

Így rontja el mindenki a gyógyteát, te ne tedd

Így rontja el mindenki a gyógyteát, te ne tedd
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2018. 11. 11. 14:00

Õsszel, télen szinte nincs is olyan ember, aki ne fõzne egy jó gyógyteát! Ha nem csak a filteres kamillát veszed meg, hanem gyökerekbõl, gyógynövény levelébõl is készítesz fõzetet, ne kövess el egy alapvetõ hibát! Segítünk ebben most neked.

A gyógynövényekből készült teák nagyon hasznosak az egészségünk szempontjából. Ha gyógyteát iszol, nagyon fontos, hogyan készíted el. Ha elrontod a megfelelő folyamatot, vagy nem megfelelő eszközöket használsz, akkor bizony előfordulhat, hogy elveszíted a gyógynövény erejét. Ne tedd!

Forrázd le a teafüvet

A gyógynövényből készíthető teákat forrázva kell készíteni. 3 grammonként 2,5 dl vízzel kell számolni. Gyógynövénytől függően pedig hagyd állni a főzetet 10-20 percen keresztül. A csipkebogyó például 60 fok alatt őrzi meg C-vitamin tartalmát!

Ne áztasd túl hosszan! 1 óra után inkább készíts új bögrével a teából!

Gyógynövényteák gyökerekből, kemény kéregből

5-10 percen keresztül kell főzni a gyökereket, kemény kérget, hogy hatóanyaguk kioldódjon. 

Ne használj fém eszközöket

Gyógytea készítésnél ne használj fém kanalat, szűrőt vagy teatojást. A fém némileg semlegesíti a növények hatóanyagait. Használj tölthető filtereket, faalapú kanalakat.

Az sem mindegy, mikor fogyasztod el a teát, így érdemes ezt előre megkérdezni, vagy a teán lévő felhasználási javaslatokat elolvasni. Van, amit éhgyomorra javasolnak, és van, amit napközben kortyolgatva kell meginni.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.