MEDICINA

Így fogsz már ma este is könnyen és gyorsan elaludni!

Mostanában rosszul alszol? Sokáig forgolódsz, mielőtt elnyomna az álom? Mutatunk egy elképesztően egyszerű trükköt, hogy ez soha többé ne legyen gond!
címkék:

Hiába fekszel le korán, és hiába vagy extrán fáradt, nem tudsz elaludni? Ezzel aligha vagy egyedül. Mostanában mindenkit megvisel a stressz, így a felmérések szerint egyre többen küzdenek kisebb-nagyobb alvászavarokkal. Az alvási nehézségek súlyossága az alkalmi elalvási nehézségektől a súlyos, krónikus kimerültséget okozó, rendszeres alvászavarig terjedhet. Az azonban az alvási problémák minden fajtájára igaz, hogy nagyon meg tudják nehezíteni az életünket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Alvás 01

Fotó: Pixabay.com

A jó alvásnak számtalan receptje van, a meleg, mézes tejtől a rendszeres sportolásig és a hálószoba megfelelő hőmérsékletéig. Ám van néhány olyan egyszerű trükk, amelyről ritkán esik szó, pedig nagyon sokat segít. Máris mutatunk egyet.

Alvás 02

Fotó: Pixabay.com

Viselj meleg zoknit az ágyban! Ennyire egyszerű lenne elősegíteni a pihentető alvást? Egyes kutatók szerint igen, ennyire egyszerű. Bár valódi tudományos kutatás még csak kevés készült ebben a témában, azt már sikerült igazolni, hogy komoly összefüggés van a hőmérséklet és a jó alvás között. Ha egy kicsit felmegy a hőmérsékletünk, az máris képes álomba ringatni bennünket. Ugyanezen az elven működik a lefekvés előtti meleg fürdő vagy zuhany jótékony, ellazító hatása.

Vagyis, ha már ma jobban akarsz aludni, készíts ki az ágyadra egy pár vastag, meleg zoknit. És máris indulhat a pihenés!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?