ÉLETMÓDI

Kirúgták a banki alkalmazottat, mert a saját pénzéből kisegített egy bajban lévő ügyfelet

Az ügyfélszolgálaton dolgozó önzetlen alkalmazott engedélyt kért arra, hogy saját kárára pénzt adjon az ügyfélnek, mégis kirúgták.

A US Bank nevű amerikai pénzintézet egyik oregoni bankfiókjának vezetősége kirúgta Emily James ügyfélszolgálatos kisasszonyt, mert karácsonykor 20 dollár készpénzt (6000 forint) adott saját zsebből a bank egyik bajba jutott ügyfelének - írja a a Daily Mail internetes kiadása.

(Facebook)

Emily december 24-én épp munkában volt, amikor a bank egyik ügyfele, Marc Eugenio pánikolva telefonált be hozzá, hogy sehol nem tudja beváltani az 1000 dollárról (303 ezer forint) szóló fizetési csekkjét. A beszélgetés során hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi ezt már csak az ünnepek után tudja megtenni legközelebb, amikor kinyitnak a bankfiókok. Ettől a hírtől Eugenio összeomlott, ugyanis teljesen pénz nélkül maradt karácsonyra, és így sok más dolog mellett üzemanyagot sem tudott vásárolni magának. Emily annyira megsajnálta a bajba jutott férfit, hogy engedélyt kért felettesétől, hogy találkozhasson vele, és saját kárára készpénzt adjon neki – elvégre karácsony volt, a szeretet ünnepe.

(google)

A találkozó meg is történt szenteste és Emily 20 dollárt adott a férfinek. Viszont hiába kért erre engedélyt, egy héttel az eset után mégis kirúgták az állásából arra hivatkozva, hogy jogosulatlan kapcsolatot létesített a bank egyik ügyfelével. A szűkszavú indoklásban a vezetőség azt ecsetelte, hogy a férfi akár elrabolhatta, vagy meg is ölhette volna Emilyt, aki a munkaidejében hagyta el az irodáját.

A helyi sajtónak Emily elmondta, hogy több bocsánatkérő levelet is írt egykori munkáltatójának azért, hogy visszavegyék az állásába. Az üzeneteit azonban válaszra sem méltatták ezért ma már inkább azon az állásponton van, hogy nem szeretne egy olyan vállaltnak dolgozni, ahonnét csak azért rúgták ki, mert karácsony szent napján segített egy bajban lévő embernek.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?