FAZÉK

Illatos, forró csoda: Ilyen isteni 10 perces levest még nem ettél

Talán nem is gondolnád, hogy az egyszerű alapzöldségből, a sárgarépából valóságos ízkavalkádot varázsolhatsz a tányérodba néhány ügyesen megválasztott hozzávalóval. Győződj meg róla, milyen finom, próbáld ki, érdemes!
címkék:
  • Szerző:

Jönnek a hűvösebb napok és ilyenkor tényleg jól esik a testet-lelket melegítő, forró leves. Különösen csábító a dolog, ha az isteni finom, villámgyorsan készíthető sárgarépalevesről van szó. Készítsd el te is!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 2 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 csokor friss sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 2 db leveskocka
  • 1 narancs
  • 1 lime
  • 8 dl víz
  • só, bors
  • olívaolaj

Így készítsd:

  1. A finomra vágott hagymát pirítsd le kevés olajon, add hozzá a zúzott fokhagymát és a gyömbért, majd ebbe az alapba forgasd bele az aprított zöldségeket, és tedd hozzá a leveskockát. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd ízlés szerint, és hagyd főni.
  2. Ha megpuhult a zöldség, botmixerrel pürésítsd a levest. Ízlés szerint egy kis tejszínt is adhatsz hozzá.
  3. Add hozzá a narancs reszelt héját és facsart levét. Utolsó kóstolás, ízek igazítása, és kész is!
  4. Friss chilivel és korianderlevelekkel egyszerűen szuper! Nyomj rá zöldcitromot, úgy még finomabb!

 

címkék: