ÉLETMÓDI

Gyöngyösről célba ért a hatvanezredik kiló adomány is!

2016-ban már harmadik alkalommal valósulhatott meg az Ajándékdoboz Alapítvány karácsonyi adománygyûjtése, melynek célja a gyöngyösi és Gyöngyös környéki települések rászorulóinak megsegítése.

Az Alapítvány adománygyűjtő pontjának immár hagyománynak számító módon a gyöngyösi Belváros Tér ad otthont, ahol az adományok átvétele mellett a szervezők mindenkit ünnepi fényekkel, színvonalas műsorokkal és forralt borral, meleg teával várnak egészen december 23-ig.

A rendezvényen megkülönböztetett figyelmet élveznek a gyermekek, akik részére az Ajándékdoboz Alapítvány idén közel 2000 darab mikuláscsomagot osztott ki és karácsonyi játszóház várja őket december 21-ig.

Az Ajándékdoboz Alapítvány karácsonyi adománygyűjtése idei eredményeként december hónapban, 25 településen, mintegy 3750 tartós élelmiszercsomag került szétosztásra 1250 rászoruló család részére.

Az Ajándékdoboz Alapítvány működése 3 éve alatt 60.000 kiló élelmiszert gyűjtött össze és osztott szét a rászoruló családoknak. Az Alapítvány fő támogatója a HE-DO Kft.

Az alapítvány vezetői fontosnak tartották, hogy a csomagokat közvetlenül a rászorulók kapják kézhez, ezért a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány, illetve a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ munkatársainak együttműködésével és segítségével szállították ki a csomagokat, a családok és rászorulók részére.

Nagy örömet okozott a szervezőknek, hogy az idei évben már több óvoda is élelmiszer-adománnyal érkezett a Belváros Térre. Gondos kis kezek szeretettel csomagolták és díszítették a rászoruló családoknak szánt tartós élelmiszerek zacskóit, dobozait. Így beteljesülni látszik az Alapítvány egyik célja: már gyermekkorban megtanítani és tudatosítani az elesettek megsegítését, az egymásért és a közösségért való felelősségvállalást.

A helyi közösségért érzett felelősségvállalás hívta életre Dobróka Tamás kezdeményezésére a 2014. évben az Ajándékdoboz Alapítványt is.

Az alapító Dobróka család szándéka a helybéli rászorulók közvetlen támogatásán felül az volt, hogy a külföldön már régóta létező vállalati adományozás kultúrájára Magyarországon is felhívják a figyelmet. A segítség mindig helyben ér legkönnyebben célba, így remélik, hogy évről évre egyre több vállalkozó követi majd példájukat, és egyre több emberhez jut el a kezdeményezés üzenete: egymást segíteni, egymást felemelni, egymás problémáit megoldani csak közös erővel, egymás felé fordulva lehet.

Az Ajándékdoboz Alapítvány ezúton is köszönetét fejezi ki együttműködő és támogató partnereinek, és minden közreműködő polgárnak  az élelmiszer adományokért.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?