Létrehozva: 2016.11.05.

Világéletedben rosszul pucoltad a hagymát! Íme, a jó módszer

'Vágj föl egy vöröshagymát' kezdi majdnem minden recept... De hogyan? Errõl lesz most szó.

 

A HÉJ ELTÁVOLÍTÁSA

1. Dolgozz vágólapon: vágd le a hagyma csúcsos részét, majd ültesd a vöröshagymát a levágott végére. Szabad kezed 2 ujjával rögzítve a hagymát, a gyökerétől lefelé vágd ketté. (Ezt a mozdulatot a videóból jól ellesheted.)

2. A vágott végétől elindulva, bontsd le a hagyma héját.

SZELETELÉS: DE MELYIK IRÁNYBAN?

1. Ha keresztben szeleteled (mintha az ’Egyenlítő vonalán’, és azzal párhuzamosan haladnál) sokkal intenzívebb zamatot, csípősebb ízt kapsz, mert átvágod az erővonalakat.

2. Pólustól-pólusig irányú szeletelés hatására gyengédebb, édesebb, kevésbé csípős lesz a hagyma íze.

SZELETELÉSI TECHNIKÁK

1. Fektesd a hagymát a vágódeszkára, rögzítsd az egyik kezeddel, és a kést minden vágásnál magad felé húzva szeleteld a hagymát.

2. Japán stílus: függőleges irányban, felülről lefelé ’ütögetve’ dolgozz.

3. Közeledve a végéhez (mindkét stílusnál), fordítsd meg a hagymát, fektesd el, és folytasd a szeletelést a végéig.

4. Western stílus (azaz nyugat-európai): úgy haladj, mint a gőzmozdony kerekét hajtó tengely, kissé körkörös irányban.

APRÍTÁS:

1. Ennél a technikánál hagyd meg a hagyma egyik gyökérvégét.

2. A meghagyott vég felé haladva vágd be a hagymát.

3. Szabad tenyereddel (vagy visszagörbített ujjaiddal ) rögzítve, hasítsd át vízszintesen.

4. Függőleges irányban vágd apróra.

5. Már csak a vége maradt: fektesd el a hagymát, és fejezd be az aprítást.

TIPP:

A legfontosabb szabály, amit taníts meg a gyerekeidnek is:

Bármit szeletelsz, a rögzítő ujjaidat mindig görbítsd vissza, hogy még csak véletlenül se sérüljön az ujjbegyed!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek