Létrehozva: 2021.07.01.

Tarol a nyár könnyű süteménye, így készül az őszibarackos cobbler

Vaníliafagyival tálalva lesz igazán tökéletes

Igazi házias finomság a barackos cobbler, és tényleg szuperkönnyű az elkészítése. Csábító az íze, a friss, sült fahéjas barack ízletes tésztaágyon a családi összejövetelek, grillpartik tökéletes desszertje, vaníliafagyival kínálva pedig mennyei hűsítő is válhat belőle.

Óriási előnye a cobblernek, hogy az alaprecept könnyedén variálható. Évszaktól függően lehet változtatni benne a gyümölcsöket és a fűszereket. Ősszel és télen ki lehet próbálni szilvával vagy almával és fahéjjal, nyáron pedig a barack mellett készülhet eperrel, málnával, áfonyával, fahéj helyett akár vaníliával, a bátrabbak citromlevet is adhatnak a süteményhez. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, az összeállítása pedig tényleg 5 perc!

Lássuk, hogyan készül a fahéjas őszibarackos cobbler:

Hozzávalók:

  • 6 db őszibarack (vagy nektarin)

  • 50 gramm barna cukor

  • 50 gramm fehér cukor

  • 120 gramm liszt

  • csipetnyi só

  • 2 teáskanál sütőpor

  • fél teáskanál fahéj

  • 200 ml tej

  • 100 gramm vaj

    Elkészítés:

    Az őszibarackokat hámozd meg, magozd ki és vágd vékony szeletekre. Tedd egy nagy serpenyőbe és szórd rá a barna és a fehér cukrot. Közepes lángon óvatosan kevergesd a barackot, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Ez a művelet körülbelül két percet vesz igénybe, majd húzd félre a barackot.

    Egy nagy tálba öntsd bele a megfelelő mennyiségű lisztet, sót, sütőport és fahéjat, majd keverd el a száraz hozzávalókat. Majd öntsd hozzá a 200 ml tejet és szépen dolgozd el csomómentesre a tésztát.

    Egy körülbelül 30 cm hosszú tepsi aljába tedd bele a vajat és told be a 170-180 fokra előmelegített sütőbe, hogy megolvadjon a vaj, de ízlés szerint akár kicsit barnára is sütheted. Ezután vedd ki a sütőből és kanalazd rá a tésztamasszát, majd óvatosan egyengesd el rajta. Ha ezzel kész vagy, a cukros-fahéjas barackot is egyengesd el a tetején. Mehet be a sütőbe, 180 fokon kb. 45 perc alatt készre sül a cobbler. A tészta szépen feljön, aranybarna lesz és finom ropogós lesz a széle.

    Tálaláskor tegyél egy gombóc vaníliafagyit a tetejére, istenien passzol a hűs és olvadó fagyi a még langyos fahéjas őszibarackos cobblerhez.

    Ha szeretnéd nyomon követni a fahéjas őszibarackos cobbler elkészítésének a folyamatát, nézd meg a videót:

    >

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

    origo.hu

    A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

    borsonline.hu

    „Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

    hirtv.hu

    Varga Judit megtöri a csendet - ma este a Frizbiben + videó

    mindmegette.hu

    Tuti trükk a főtt tojás pucolásához: így biztosan nem ragad a héjhoz a fehérje

    hirtv.hu

    Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

    origo.hu

    A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

    lakaskultura.hu

    Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

    ripost.hu

    „Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

    ripost.hu

    Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó