Bár a férfiak többsége nem kimondottan levespárti, ennek a tartalmas fogásnak képtelenek ellenállni. Tárkonnyal megbolondítva igazi ízorgiát nyújt a palócleves; mutatjuk a receptet!
A palócleves húsos, gazdag, laktató, nagyon finom – és egyáltalán nem a Palócföldről származik. Bizony, ez a fantasztikus ízvilágú, egyszerű leves Budapest egy vendéglőjében készült, méghozzá Mikszáth Kálmán tiszteletére, akinek nagy kedvence is lett. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy különösebben bonyolult lenne a receptje, hiszen pont az egyszerűség ennek a paraszti ételnek a lényege. Igazán különleges ízét a tárkony adja, ne hagyd ki belőle semmiképp! Ezzel a recepttel lehetetlen hibázni, a férfiak többsége odáig van érte.
Fotó: Mindmegette.hu
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
só, bors ízlés szerint
2 db babérlevél
1 csipet kömény
3 dl tejföl
1 csokor petrezselyem
40 dkg sertéslapocka
őrölt tárkony
30 dkg krumpli
2 fehérrépa
2 sárgarépa
50 dkg zöldbab
1 csipet majoránna
1 evőkanál liszt
3 csepp ecet
Fotó: Pixabay.com
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát és fokhagymát pirítsd üvegesre az olajon. Add hozzá a felkockázott húst, szórd meg őrölt paprikával és forgasd át.
Add hozzá az aprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, tárkonnyal, köménnyel, majoránnával. Fedő alatt hagyd párolódni.
Ha a hús félig már megpuhult, add a leveshez a feldarabolt zöldségeket, zöldbabot és a krumplit, majd az alapot engedd fel kb. másfél liter vízzel és főzz puhára mindent.
Keverd ki a tejfölt a liszttel, adj hozzá néhány kanállal a leves levéből és habard be a levest. Amint felforr, kész is van. Szórd meg bőven a friss petrezselyemmel. Pár csepp ecettel is megbolondíthatod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.