FAZÉK

Őszi esték legjobb édessége: íme az almafánk

Hűvös esték egyik legfinomabb desszertje ez az almából készült finomság. Egy tál leves mellé kitűnő vacsora is lehet. Pillanatok alatt elkészítheted!
címkék:
  • Szerző: HJ

HOZZÁVALÓK:

  • 5 db alma
  • 40 dkg finomliszt
  • 50 g cukor
  • 2 db tojás
  • 5 dl langyos tej
  • 1 tasak instant élesztő
  • 1 csipet só
  • 2 ek porcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • sütéshez olaj

Fotó: 123rf

ELKÉSZÍTÉS:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd elkeverjük a cukorral. A lisztes keverék közepére ütjük a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a langyos tej felét, majd simára keverjük.

Fokozatosan hozzáadjuk a langyos tej másik felét is, elkeverjük, és lefedve egy óráig hagyjuk kelni. Az almákat megpucoljuk, eltávolítjuk a magházát, majd 1-2 cm vastag karikákra vágjuk. A megkelt tésztát megsózzuk, majd belemártogatjuk az almakarikákat.

Forró olajban 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük, majd a porcukros-fahéjas keverékkel megszórjuk.

 

címkék: