tóth gabi
A bolti ketchup tele van mesterséges adalékkal, így nem túl egészséges. Ha házilag készíted el, biztos lehetsz benne, hogy nem tartalmaz semmilyen káros anyagot. Ezzel a különleges hozzávalóval pedig olyan finom lesz, hogy soha többé nem akarsz majd mást enni.
Ha szereted a ketchupot, akkor próbáld ki ezt a recepted, garantált az ízélmény. Egyszerűen imádni fogod! Létezik egy hozzávaló, amit kevesen párosítanának a ketchuphoz, de tökéletesen kiegészíti a paradicsompüré aromáját.
Ha akad a gyümölcstálban néhány megbarnult banán, akkor a legjobb felhasználási mód, ha összetöröd és mártogatóst csinálsz belőle.
Felejtsd el, hogy ez a gyümölcs csak édességhez, tortákhoz és muffinokhoz használható. Kifejezetten jót tesz neki a só.
Íme, a legínyencebb recept, hogy legyen mit tenni a hamburgerbe, vagy legyen mibe mártogatni a házikolbászt. Ezzel a ketchuppal minden étel olyan lesz, mintha egy étteremben ülnél.
A banánt és a hagymát turmixold össze, adj hozzá minden fűszert és a paradicsompürét, majd annyi vizet, hogy ketchup állagú legyen. Főzd lassú tűzön egy órán át, így a banán rostjai eltűnnek, és hosszabb ideig tárolhatod. Ha kész, töltsd befőttesüvegbe, tekerd rá a tetejét, és fordíts fejjel lefelé. Így hónapokig eláll majd.
Ha érdekel, mire használhatod még a banánt, kattints!