tóth gabi
Minden karanténban rekedt anyukának külön feladat az online munkavégzés mellett időre elkészíteni az ebédet. Hiszen a gyerekeknek enni kell. Ez a szuper finom fogás tényleg 20 perc alatt elkészül, és még a legválogatósabb gyerkőc is repetát kér belőle!
Mivel is lehetne jobban felvidítani a négy fal közé rekedt gyerekeket, mint egy finom ebéddel, amit a digitális tanítás nagyszünetében jóízűen esznek meg a konyhaasztalon. Csak hát nem egyszerű minden nap kitalálni és elkészíteni az ételt úgy, hogy közben csak ritkán jutunk el a boltba. Arról nem beszélve, hogy sajnos manapság tényleg válogatósabbak a gyerekek...
Ezzel a paprikás krumplival viszont nem lesz gond, ezt ugyanis minden lurkó imádja! A titka az, hogy nagyon kevés fűszerrel, illetve kolbász helyett virslivel készül. A végén pedig nokedlit főzünk bele, éppen úgy, mint a régi időkben nagyanyáink. Lássunk is hozzá!
HOZZÁVALÓK:
ÍGY KÉSZÜL
2. Ha kész, emeljük ki a szalonnadarabkákat, szórjuk a hagymára a pirospaprikát és adjuk hozzá a felvágott paradicsomot.
3. Adjuk az alaphoz a krumplit, öntsük fel vízzel és ízlés szerint sózzuk meg.
4. Míg a krumpli rotyog, karikázzuk fel a virslit, illetve a lisztből és a tojásból kevés sóval gyúrjunk sűrű nokedlitésztát és csipkedjük tálkába. Amikor a krumpli már majdnem puha, tegyük a virslit és a nokedlit is a lábosba és pár perc alatt főzzük készre az ételt. Pici borsot adhatunk hozzá, épp csak jelképesen.
5. Íme, a végeredmény, amit minden gyerek imád, paprikás krumpli, nokedlivel. Egyszerű, de nagyszerű, olcsó és gyors! Ráadásul finom is!