tóth gabi
Paprika, paradicsom és hagyma a lecsó hagyományos alapja, de mi lenne, ha egy kicsit megbolondítanád? Próbáld ki cukkinivel!
A legtöbben azért imádjuk a lecsót, mert fantasztikusan finom, de azért nem árt hozzátenni, hogy talán ez az egyik legegészségesebb magyar étel is. Kevesen tudják például, hogy a lecsó diétás ételnek sem utolsó - persze csak akkor, ha nem falod hozzá a kenyeret - , hiszen a hozzávaló zöldségek szénhidráttartalma meglehetősen alacsony.
Így lesz egy kis franciás hangulata ennek a finom egytálételnek, ám ez egyáltalán nem válik hátrányára, sőt! Sokan direkt így szeretik a lecsót!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. A zöldségeket mosd meg, és szeleteld fel.
2. A hagymát pirítsd le olajon, ha kicsit dúsabban szereted, szalonnát is tehetsz a hagyma mellé.
3. Forgasd össze a pirospaprikával a hagymát, majd mehet rá a paradicsom, 2-3 perc után pedig a felvágott lecsópaprika és a cukkini. Sózd és borsod ízlésed szerint. A kolbászt is ekkor tedd bele.
4. Víz nem szükséges hozzá, mert a zöldségek elegendő levet eresztenek.