Te sem rajongtál eddig a tojáslevesért? Pedig nagyon ízletesen és gyorsan el lehet készíteni, ráadásul a pénztárcádat is kíméli. Íme egy recept, melyet ha követsz, rácáfolhat ez az étel az eddigi tapasztalataidra, elképzelhető, hogy megszereti az egész család. Ne hagyd ki!
Tisztítsd meg a sárgarépát, főzd meg a tojásokat, majd reszeld le egy nagy lyukú reszelőn. A vöröshagymát apríts fel, majd az újhagymákat is vágd apróra.
Készíts a vajból és egy kanál lisztből rántást, majd a leveskockából alaplevet, és öntsd fel vele a rántást.
Add hozzá a sárgarépát és a tojást, valamint a vöröshagymát. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral és a citromlével.
10-15 percen át kis lángon forrald fel. Habard be egy evőkanál liszttel és tejszínnel.
Díszítsd az újhagymával, de adhatsz hozzá pirított kenyérkockákat is, ízlés szerint akár egy fél főtt tojást is tehetsz bele.