tóth gabi
Ráöntheted jégkockákra is a feketédet, hogy jeges kávét készíts, de ennél sokkal izgalmasabb variációkat mutatunk most.
Az első és legkézenfekvőbb trükk, ha megfordítod a sorrendet és kávéból készítesz jégkockát. Ugye milyen egyszerű? De ennél sokkal jobb ötleteket is mutatunk, hogy pillanatok alatt hűsítő és élénkítő kávékülönlegességed legyen.
A fagyott kávékockákban az a legjobb, hogy bármikor előkaphatod őket a hűtőből, és csak tejet vagy sűrített tejet kell ráöntened!
A hosszú kávét hideg vízben is kiáztathatod, bár ez picit tovább tart, mint a forró vizes elkészítés. Ha kész a feketéd, egy hosszú pohár aljára először önts édes tejszínt, majd erre engedd rá a hideg kávét. Nem fogod megbánni!
Az olaszok espresso freddo-nak vagy capuccino freddo-nak hívják hideg kávéikat, amelyeket frissen főzött kávéból jégkockákkal hűtenek le.
Ha pár csepp lime-levet cseppentesz a hosszú kávéból készülő jeges kávédhoz, különleges itallal kápráztathatod el a vendégeidet. Tejszínhabot és cukrot ne tegyél hozzá!
Hideg kávéból, cukorból, kis vízből készítsd el a jegeskávé alapot! A pohár tetejére kerüljön tejszínhab és csokiszirup. Kipróbálhatod likőrökkel és/vagy vaníliafagylalttal is!
A jégkrémforma aljára először cukrozott sűrített tejet önts, majd erre kerülhet a már lehűtött kávé! Fejjel lefelé helyezd a mélyhűtőbe és várd meg, amíg megfagy. Hogy a kisebbek is nyalhassák, készítsd koffeinmentes kávéból!