Létrehozva: 2015.11.15.

Kívül-belül megújult az almás pite: sokkal egészségesebb lett!

Nemcsak a teteje lett rücskös a népszerû morzsapite jelleg miatt, de odabent is nagy a változás! Az alma mellé körtét tettünk a csodás ízharmónia miatt. A cukrot és a fehér lisztet viszont kispóroltuk, hogy egészséges legyen. Döbbenetesen finom süti lett!

Az őszi-téli szezon nagy kedvence az alma és a körte, mindkét gyümölcs csodálatosan érvényesül a süteményekben. Az almás pite a nagy favorit, ám klasszikus változata nem éppen fogyókúrázónak való. Íme, az egészségre és a csinos alakra vigyázó modern verzió, melyből kispóroltuk a cukrot és a többi hizlaló szénhidrátot! Ebéd után, uzsonnára, de még este is büntetlenül majszolhatod!

Almás-körtés morzsasüti

Knap Daniella receptje

Tészta:

  • 75 g teljes kiőrlésű zabliszt
  • 50 g aprószemű zabpehely
  • 125 g Update1 Master mix
  • 200 g vaj
  • 100 g tejföl
  • 20g Update1 Zero, porrá darálva
  • csipet só
  • 1/2 mk fahéj


  • Töltelék

  • 1,5 kg hámozott, kockázott alma-körte vegyesen
  • 2 cs Update1 Cinnamon sweet
  • 15 g Update1 Zero
  • 1 mk fahéj
  • 30 g tápióka keményítő


  • Így készítsd:


    1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrd össze, és oszd két részre.

    2. A nagyobbik felét nyomkodd egy kb. 25X30-as sütőforma aljába, a tepsi mehet a hűtőbe. A többi tésztát fóliába csomagolva tedd a fagyasztóba.

    3. A töltelékhez az almát és a körtét hámozd meg, csumázd ki és kockázd fel.

    4. A feldarabolt gyümölcsöt tedd egy nagyobb edénybe, add hozzá a  a fahéjat, az édesítőt, a Cinnamon sweetet, és jól forgasd össze. Tedd fel párolódni. Amikor már kissé megpuhult a gyümölcs, öntsd hozzá a kevés hideg vízben elkevert tápióka keményítőt, és hagyd a tűzön addig, míg sűrű lesz a töltelék.


    5. A felfőzött gyümölcsöt hagyd kissé kihűlni, majd simítsd rá a tepsibe nyomkodott tésztára.

    6. A tészta másik felét vedd ki a fagyasztóból és reszeld a gyümölcsös réteg tetejére.


    7. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd addig, amíg a morzsa a tetején szép világosbarna nem lesz.


    8. A kész morzsapitét hagyd a formában  teljesen kihűlni, csak ekkor szeleteld fel.


    Tippek:

  • A tésztához mindig vajat használj, ne margarint!
  • Igyekezz minél apróbbra vágni a töltelékhez a gyümölcsöt, mert ez megkönnyíti a szeletelést!
  • A tápióka keményítőt tényleg nagyon kevés vízzel keverd ki. 2-3 evőkanál víz bőven elég! Akár közvetlenül a gyümölcsre is szórhatod, de figyelj, mert így könnyen becsomósodhat!
  • A tészta reszeléséhez nagyobb lyukú reszelőt használj!
  • Legjobb ha a sütemény egy éjszakát pihen!
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek