tóth gabi
Nemcsak a teteje lett rücskös a népszerû morzsapite jelleg miatt, de odabent is nagy a változás! Az alma mellé körtét tettünk a csodás ízharmónia miatt. A cukrot és a fehér lisztet viszont kispóroltuk, hogy egészséges legyen. Döbbenetesen finom süti lett!
Az őszi-téli szezon nagy kedvence az alma és a körte, mindkét gyümölcs csodálatosan érvényesül a süteményekben. Az almás pite a nagy favorit, ám klasszikus változata nem éppen fogyókúrázónak való. Íme, az egészségre és a csinos alakra vigyázó modern verzió, melyből kispóroltuk a cukrot és a többi hizlaló szénhidrátot! Ebéd után, uzsonnára, de még este is büntetlenül majszolhatod!
Knap Daniella receptje
Tészta:
Töltelék
Így készítsd:
1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrd össze, és oszd két részre.
2. A nagyobbik felét nyomkodd egy kb. 25X30-as sütőforma aljába, a tepsi mehet a hűtőbe. A többi tésztát fóliába csomagolva tedd a fagyasztóba.
3. A töltelékhez az almát és a körtét hámozd meg, csumázd ki és kockázd fel.
4. A feldarabolt gyümölcsöt tedd egy nagyobb edénybe, add hozzá a a fahéjat, az édesítőt, a Cinnamon sweetet, és jól forgasd össze. Tedd fel párolódni. Amikor már kissé megpuhult a gyümölcs, öntsd hozzá a kevés hideg vízben elkevert tápióka keményítőt, és hagyd a tűzön addig, míg sűrű lesz a töltelék.
5. A felfőzött gyümölcsöt hagyd kissé kihűlni, majd simítsd rá a tepsibe nyomkodott tésztára.
6. A tészta másik felét vedd ki a fagyasztóból és reszeld a gyümölcsös réteg tetejére.
7. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd addig, amíg a morzsa a tetején szép világosbarna nem lesz.
8. A kész morzsapitét hagyd a formában teljesen kihűlni, csak ekkor szeleteld fel.
Tippek: