FAZÉK

Itt a kávézás új módszere: A nők utálják, a férfiak imádják

Idén nyáron ez a legizgalmasabb frissítő, New Yorkban egyenesen rá vannak pörögve az emberek. Valamilyen rejtélyes oknál fogva a nők többségének egy kicsit sem jön be a dolog, de a pasik nagyon rákaptak!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Már a gondolatba is beleborzonganak a nők, hogy a keserű tonikot kávéval párosítják ebben a könnyű nyári koktélban, és ha megkóstolják, igencsak fintorognak! Viszont a férfiaknak nagyon bejön az ital, ami nem csupán hűsít, de azonnal rendezi a vérnyomást is. A rossz nyelvek szerint egyenesen másnaposság ellen találták ki, hiszen a tonikot literszámra döntik magukba, akik előző este a kelleténél jobban felöntöttek a garatra. De lássuk, miből is áll pontosan ez a különleges koktél!

A hűsítő italt akár otthon is elkészítheted, és, ha a keserű íz szerelmese vagy, akkor nem fogsz csalódni benne. Aki már próbálta, úgy tapasztalta, hogy sokkal jobban felpörgette, mint a sima eszpresszó. Persze a dolog nem csak annyiból áll, hogy összeöntöd a tonikot a kávéval, hiszen ebből csak egy iszonyatosan habzó, ihatatlan löttyöd lesz. A titka az összetevők minőségén túl a hozzáadás sorrendjében is rejlik.

Először alaposan pakold tele hűsítő jéggel a poharat, és öntsd fel tonikkal. Keverd el, majd lassan öntsd rá a kávét; méghozzá úgy, hogy elsősorban a jégre folyjon. Fontos, hogy ne forró, hanem lehetőleg már kihű feketét használj. Vérmérséklettől és ízléstől függ, hogy sima vagy dupla eszpresszót öntesz-e rá. Ízesítsd vagy díszítsd lime-mal, és kész is a pikáns itóka, mely garantáltan feldob.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?