FAZÉK

Ilyen szexi palacsintát még nem ettél: mindenhol gömbölyödik!

Ha nagy palacsintarajongó vagy, akkor ezt a desszertet neked is ki kell próbálnod! Eheted reggelire, viheted munkába, de egy farsangi buli sztárja is lehet ez az egyfalatos finomság.
  • Szerző: Ripost

A gömbölyű palacsinta az új őrület, ami a nemrég felfedezett sütinyalóka egy új változata. Egyszerűségének és nagyszerűségének köszönhetően villámgyorsan világhódító útjára indult! Olyan, mintha egy isteni palacsintalabdába harapnál.

A lényege, hogy a kicsit sűrűbb amerikai palacsintatésztát az erre kifejlesztett szilikonos sütőformában vagy sütinyalóka gépben sütik meg gömb alakúra. A nyers tésztába egyébként keverhetsz csokoládét vagy aszalt gyümölcsöket is.

De akár a sütinyalóka mintájára pálcikára is húzhatod a süteményeket, és a golyót belemárthatod valamilyen finomságba, pl. cukormázba, vagy csokiba.

Szinte naponta kerülnek fel újabb és újabb nagyszerű receptek a különböző internetes oldalakra.

Íme, a palacsintagolyó receptje:

HOZZÁVALÓK:

  • 1 és 1/2 bögre liszt
  • 3 és 1/2 teáskanál sütőpor
  • 3/4 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 nagy tojás
  • 1 zacskó vanília
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 1tojás fehérje
  • 1/2 bögre csoki chips vagy aszalt gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vagy a sütinyalóka gépet. Keverd össze a száraz hozzávalókat, lisztet, sütőport cukrot, vaníliát, sót, majd tedd hozzá a tejet, vajat és a tojást. A  másik tojásfehérjét verd fel habbá egy edényben és óvatosan forgasd a masszába.

Ezután a tésztát töltsd habzsákba vagy egy zacskóba, mert így könnyebben adagolhatod a sütőformába.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?