Istenien finom, puha és gyorsan elkészíthető mézeskaláccsal kedveskedj idén a családnak! Elkészítése szuper családi program lehet.
Megoszlanak a vélemények arról, hogy a mézeskalács tésztáját kell-e pihentetni, vagy sem. Van aki azért pihenteti, hogy összeérjenek az ízek, mások a azért, mert hidegen a zsíradék miatt könnyebb nyújtani. Mi a lehető legegyszerűbb, leggyorsabb receptet mutatjuk meg neked.
Fotó: youtube
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg cukor/ barnacukor
1 tk. szódabikarbóna
10 dkg vaj
3 ek méz
1 db tojás
1 tk mézeskalács fűszer vagy 1 késhegynyi fajéj és szegfűszeg
Így készítsd el:
Egy tálba mérd ki a száraz összetevőket, és keverd össze.
Egy mikrózható tálba öntsd a mézet és a vajat és tedd is be a mikróba, amíg egyneműek nem lesznek. Tedd hozzá a tojást, és azt is keverd el. Majd öntsd az egészet a száraz hozzávalókhoz, amint a tészta elkzd keményedni, kézzel gyúrd tovább.
Tedd a kész tésztát 15 percre a hűtőbe, így könnyebben tudod majd formázni.
Nyújtsd ki a tésztát 2 mm vastagságúra és az előkészített formák segítségével készítsd el a kis karácsonyfákat, szíveket, hópelyheket.
A mézeskalácsokat előmelegített sütöben 180 C fokon nagyjából 8-10 perc alatt süsd meg. Azonnal fohgyaszthatod.
Tipp: Dobozban eltarthatod, de ha lyukakat fúrsz a tészta formába, akkor a karácsonyfára fel is akaszthatod. Ajéndéknak, vagy az asztal díszítésre is szuper ötlet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.