Létrehozva: 2015.11.15.

Így készíts mozzarella sajtot mikróban!

Friss, finom mozzarella sajtot otthon készíteni egyszerûbb, mint gondolnád!

A mozzarella sajt minél frissebb annál jobb, ezért is érdemes elkészíteni saját magunknak. Gyorsan előállítható, ráadásul nem tartalmaz adalékokat, tartósítószereket, így jóval egészségesebb a bolti változatnál!

Az eredetileg bivalytejből készült sajt az olasz konyha egyik legfontosabb alapanyaga, tésztákra, pizzákra, salátákra nélkülözhetetlen!

A hófehér, belül krémes mozzarella sajtot házi tejből és citromsavból, vagy ecetből a mikródban is pillanatok alatt elkészítheted!  

Fontos, hogy házi tejből készítsd! Piacokon vagy tejes autókból könnyen beszerezhető. Ha ecettel készíted, literenként 1-1,5 kanál 5-10 %-os biológia érlelésű ecetet használj, ha citromsavat teszel hozzá akkor literenként 1 teáskanállal számolj, amit előtte oldj fel egy kis langyos vízben.

Így készítsd:

  • Tedd a mikróba a tejet és melegítsd fel kb. 85-90 fokra, majd add hozzá a citromsavat vagy az ecetet.
  •  Kevergesd meg óvatosan, rakd vissza a mikróba, és melegítsd tovább 2 percig.
  • A tej elkezd túrósodni, kiválik a savó. Hagyd állni 10 percet!
  • A tejes-túrós masszát  kanalazd egy szűrőbe, és hagyd, hogy kicsöpögjön belőle a savó.

  • Óvatosan nyomkod meg hogy jól kieressze magából a savós levet.
  •  Tedd vissza a mikróba 1 percre, majd újra óvatosan nyomkod meg.
  • Gyengéden kezdd el gyúrni a túrós masszát addig, hogy összeálljon.
  • A gombóccá gyúrt sajtot tedd vissza a mikróba 30 másodpercre.
  • Majd ismét gyúrd a gombócot, és ízlésed szerint tegyél hozzá sót.
  • Még 15 másodperc mikrózás, majd ismét dolgozd meg a sajtgolyót, míg sima, fényes nem lesz a felülete. (Ha nem áll rendesen össze, tedd vissza újra a mikróba, és melegítsd meg egy kicsit)
  • Praktikák:

  • Ha sós vízben tárolod, hosszabb ideig eláll.
  • Remekül ízesíthető! Fűszerezheted készítés közben belekeverve a fűszereket, de teheted csak a végén a külsejére is.
  • Jól illik hozzá a lilahagyma, fokhagyma, kapor, bazsalikom.
  • Formázhatod apró golyókká, olívaolajban, szezámmagban, őrölt borsban megforgatva, paradicsommal, friss bazsalikommal kínálva vendég váró falatkáknak is kiváló!
  • Minimum 2 liter tejjel érdemes készíteni, így lesz kb. 20-25 dkg sajtod!
  • Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Egészen elképesztő: kiderült, ki miatt nincs béke

    origo.hu

    Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

    life.hu

    Heti horoszkóp 2024. április 15-21.: Az Oroszlán hullámvasúton utazik, a Szűznek önvizsgálatra van szüksége

    vg.hu

    Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása

    ripost.hu

    Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

    hirtv.hu

    Megfenyegették a HírTV stábját Monfalconéban + videó

    origo.hu

    Kiderült, ki Árpa Attila barátnője

    mindmegette.hu

    Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

    magyarnemzet.hu

    Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

    FAZÉK

    Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

    FAZÉK

    Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

    FAZÉK

    Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet