FAZÉK

Három főzelék, hogy gyorsan legyen otthon ebéd

Ha valami finomat és laktatót készítenénk, a főzelék mindig remek választás. Ráadásul a feltétekkel jól lehet variálni.  
címkék:
  • Szerző:

Zöldborsófőzelék tojással

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 ek. vaj
  • 2 dl tej
  • 1-2 ek. liszt
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 db tojás

Így készül:

A zöldborsót megpároljuk a vajon. Kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt 5 perc alatt készre főzzük. Világos rántást készítünk, felöntünk tejjel, ezzel habarjuk be a főzeléket. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint cukorral édesítjük. Végül megszórjuk friss petrezselyemmel. Főtt tojással tálaljuk.

 

Burgonyás zöldbabfőzelék fasírt labdákkal

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldbab
  • ½ kg burgonya
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1-2 ek liszt
  • olaj vagy zsír
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db babérlevél
  • só, bors,
  • csipet cukor, ecet

Így készül:

A finomra vágott hagymát kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a zöldbabot és a felkockázott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel és babérlevéllel puhára főzzük. Fokhagymás rántással sűrítjük és megszórjuk petrezselyemmel. Igazán pikáns az ecettő lesz. Fasírt golyókkal nagyon finom!

Tipp:

Liszt helyett használhatunk étkezési keményítő is a sűrítéshez

Zöldbabfőzelék

HOZZÁVALÓK:

  • 45 dkg zöldbab
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 0,8 dl zöldségalaplé vagy víz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1/2 tk keményítő
  • 1 tk őrölt curry fűszerkeverék
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

A fagyasztott zöldbabot egy magasabb falú serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük alaplével.Ízesítjük a fűszerekkel, felforraljuk,majd hőkiegyenlítéssel hozzáadagoljuk a keményítővel kikevert tejszínt, és hagyjuk egyet rottyanni. (Így nem főzzük túl a zöldbabot, és kellemesen roppanós marad.)

 

 

címkék:
És ezeket olvastad már?