tóth gabi
Nagyon finom és látványos sütemény, amit nem nehéz elkészíteni. Senki nem tud ellenállni ennek a különlegességnek.
Ez a gyümölcsös alagút annyira gyönyörű, hogy már a látványától is összefut a nyál a szádban. Most, hogy itt a húsvét, érdemes elkészíteni. A süti ízei és színei igazi ízorgiát okoznak. Nem tud senki ellenállni neki.
Hozzávalók:
alaptorta réteg:
sajttorta réteg:
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vajazz ki és lisztezz be egy kuglófformát. Ha szilikonos formád van, kihagyhatod ezeket a lépéseket.
2. Egy nagyobb tálban keverd össze az alaptortához való lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát egy habverő segítségével, hogy homogén legyen.
3. Egy kisebb serpenyőben keverd össze a vizet a vajjal és addig melegítsd, amíg fel nem olvad. Add hozzá a kakaót, az instant kávét és az apró darabokra tördelt csokoládét. Olvaszd az egészet egységes masszává, majd vedd le a tűzről.
4. A csokoládés masszát keverd a lisztes keverékhez, majd add hozzá a tejszínt, a tojásokat és a vaníliát. Habverővel keverd csomómentesre az egészet.
5. Egy másik tálban a krémsajtot a cukorral és a vanília kivonattal botmixer segítségével keverd könnyű habosra. Add hozzá a tojást és a lisztet.
6. A kivajazott kuglófforma aljára önts egy evőkanálnyi olvasztott vajat, szórd meg a barna cukorral és minden mélyedés aljára tegyél két szem gyümölcsöt.
7. A kakaós-csokoládés massza 3/4 részét öntsd a formába, majd kanalazd bele a sajtkrémes masszát úgy, hogy középre kerüljön, erre jön a gyümölcs.
8. A meggyréteg után a maradék kakaós-csokoládés öntsd a formába.
9. Süsd 50-60 percig, majd hagyd hűlni 10 percig. Utána fordítsd ki a formából.
10. Keverd össze a porcukrot vízzel csomómentesre, majd a kihűlt süteményre csorgasd rá egy kanál segítségével.