RETRO RÁDIÓ

Ezt még sütni sem kell: így készül a mézeskalácsgolyó

Ezt még sütni sem kell: így készül a mézeskalácsgolyó
Létrehozva2019. 12. 16. 09:30

Amikor rájövünk, hogy kevés lesz az ünnepre a süti vagy hirtelen nem várt vendégek jelentkeznek be, akkor egy egyszerű, sütés nélküli golyó megmentheti a helyzetet

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor (csapott)
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék (púpos)
  • 1 ek rum
  • 12,5 dkg vaj
  • 1/2 dl tej
  • A forgatáshoz:

  • 4 ek darált keksz
  • 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 narancs reszelt héja
  • ELKÉSZÍTÉS:

    Fotó: 123RF

    Az alapanyagokat egy tálba rakjuk, majd alaposan összedolgozzuk. Diónyi adagokat veszünk ki belőle, és nedves tenyérrel golyókat sodrunk. Egy tányérba szórjuk a darált kekszet, amiben elkeverjük a fűszerkeveréket. Megforgatjuk benne a golyókat, és azonnal kínáljuk, de hűtőben is remekül eláll!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.