Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2019.09.18.

Elárulták a titkot a háziasszonyok: Így jön le szépen a főtt tojás héja

Igen bosszantó, amikor a héjjal együtt lejön a tojás fehérje is nagy darabokban. Kárba is vész a finomság, és tálaláskor sem a legszebb látvány. Szerencsére van megoldás, méghozzá egyszerűbb, mint gondolnád!

Mindenki járt már úgy, hogy pucoláskor a főtt tojás cafatokra szakadt; különösen nagyobb mennyiségnél bosszantó a dolog. Így járt egy háziasszony is, aki egy Facebook csoportban kért segítséget, mert az összes tojása foszlós lett. Az asszonyok össze is dugták a fejüket, és megosztották egymással a legjobb praktikákat.

Fotó: Serbán Csilla Facebook, Vali hagyományos konyhája

1. Túl friss a tojás

Fotó: Pixabay

Általában megegyeztek a vélemények abban, hogy akkor jár így az ember, ha a tojás még alig egy-két napos; legalább egy hetes tojás alkalmas arra, hogy szép, szendvicshez vagy rakott krumplihoz való főtt tojás legyen belőle. Ez bolti tojás esetén nem lehet probléma, falun annál inkább: bármilyen nagy a kísértés, hogy a tyúk alól nemrég kivett darabokat főzzük meg, a tanácsok szerint érdemes várni vele inkább legalább egy hetet, de a tíz nap a tuti.

2. A főzésen áll vagy bukik minden

Fotó: Pixabay

Megoszlottak a vélemények, vajon hideg vízben kell-e feltenni a tojásokat a tűzhelyre, vagy már csak akkor kell beledobni őket, ha a főzővíz lobog. Mindenesetre egy dologban biztosan egyetértettek az asszonyok: hogy főzés után azonnal jégideg vízbe kell tenni a tojásokat, és bene hagyni, míg ki nem hűlnek. Így biztos, hogy szépen le fog jönni a héjuk.

3. Most akkor kell só, vagy nem kell?

Fotó: Pixabay

Rengeteg vélemény érkezett arról, hogy a főzővízbe kell legalább egy csipet só, de van, aki egy evőkanállal beleszór. Az biztos, hogy a tojás héja kevésbé hajlamos megrepedni, tehát ártani nem árthat.

4. A pucolás rejtelmei

Fotó: Pixabay

Általánosan bevált biztos módszer nincs tehát, így mindenki másra esküszik. Például van, aki a hideg vizes fürdetés előtt enyhén összetöri a tojások héját, hogy könnyebb legyen megpucolni, de van, aki a csúcsán betöri, miután kihűlt, és belefúj. Így levegő kerül a héj alá, ami aztán így könnyen lejön.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bikiniben, borozgatva síelt a magyar színésznő - kép, videó

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

borsonline.hu

Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

mandiner.hu

Azonnal műteni kellett az ATV híres műsorvezetőjét

ripost.hu

Csillogtak a szemek: talpig feketében, nem akárhol jelent meg Benedek Tibor özvegye, Epres Panni

vg.hu

Végleg bezár Ördög Nóráék balatonfüredi boltja

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. március 18-24.: a Rák Hold érzelmessé, az Oroszlán Hold bátorrá tesz

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Megsúgták az égiek, 3 csillagjegy végre készen áll egy kapcsolatra!

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ha a második világháborúban megőrizzük a szuverenitásunkat, kevesebbet szenvedett volna hazánk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

FAZÉK

Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

FAZÉK

Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

FAZÉK

Így lesz roppanós a rántott csirke, tojás nélkül is

FAZÉK

Mi köze a pukkantós nejlonfóliának a csokitortához? Mutatjuk!

FAZÉK

Folyton beesik a piskótád teteje? Ez lehet a baj

FAZÉK

Így lehet könnyedén megpucolni a főtt tojást

FAZÉK

Olcsóbban vehetsz zöldséget, ha betartod ezeket a praktikákat