Három desszert húsvétra, amit nagyon gyorsan elkészíthetsz, és még sütni sem kell. Ezeket a recepteket érdemes megjegyezni és minden évben elővenni. A szokásos ünnepi sütik mellett is ott a helyük az asztalon! Íme a három finomság húsvétra:
Zserbógolyó
Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz
25 dkg fió
20 dkg baravklekvár
porcukor
bevonó:
15 dkg étcsokoládé
1 ek. olaj
( darált dió )
Így készítsd el:
Keverd össze egy tálban a zserbógolyó hozzávalóit: kekszet, diót, lekvárt. Ízlés szerint ízesítsd porcukorral.
Amikor jól formázhatóvá összeállt a masszád, formázz belőle nagyjából 3 cm-es golyókat. Majd tedd őket a hűtőbe fél órára.
Olvasszd meg a csokit és az olajat vízgőz felett. Majd mártogasd bele a golyókat, hagyd megdermedni. Esetleg egy kis darát diót rakhatsz a golyók tetejére.
Zabkekszes őzgerinc
Hozzávalók:
40 dkg zabkeksz
3 ek. kakaópor
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 ek. rum (kihagyható )
1,8 dl víz
6 dkg étcsokoládé
Így készítsd el:
Tördeld kis darabokra a zabkeksz felét, a másik felét daráld le, vagy zúzd teljesen apróra. Tedd egy edénybe a vízet, a kakaót, porcukrot, vajat, étcsokoládét, és lassú tüzön főzd, amíg el nem olvad. Öntsd hozzá a rumot.
Alaposan keverd el a keksszel az olvasztott masszát. Béleld ki az őzgerinformát folpack-kal, és simítsd bele a masszát. Tedd a hűtőbe.
Amikor megkeményedett tegyél egy tálcát a tetejére, és hirtelen mozdulattal fordítsd át. Szeleteld fel.
Oreo kocka
50 dkg darált keksz
18 dkg vaj
10 ek. cukor
4 dl tej
5 ek kakaópor
1 csomag valíniás cukor
krém:
8 dl tej
2 csomag tejszínes pudingpor
10 dkg cukor
15 dkg vaj
1 doboz mascarpone
középső réteg
25 db oreo keksz
kocka tetejére
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
25 db oreo keksz
Így készítsd el:
Gyúrd össze a darát kekszet vajjal, cukorral, tejjel, kakaóporral és a vaníliás cukorral. Egy tepsit hints meg darált keksszel, és a masszát nyomkodd bele.
Tejben főzd meg a pudingot, és hagyd hűlni. A cukrot a vajjal keverd habosra, majd a mascarponét és a kihűlt pudingot is keverd bele. Kend rá a krém felét a kekszes alapra.
Az oreót egy zacskóban törd össze, majd morzsold rá a krémre.
A habhoz a tejszínt a habfixálóval verd kemény habbá. Keverd a krém másik felét is hozzá. Óvatosan kend a süti tetejére az oreót. A végén díszítsd keksszel a süteményt