RETRO RÁDIÓ

Mennyei csemege: így készül a csokihabos gesztenyés muffin liszt nélkül

Mennyei csemege: így készül a csokihabos gesztenyés muffin liszt nélkül
H. G.
Szerző
H. G.
Létrehozva2021. 12. 09. 11:00

A gesztenye és a csoki remek páros ilyenkor, az ünnepvárás időszakában. Ez a fantasztikus gesztenyés muffin pedig a hideg téli napokat is megszépíti.

A muffin az egyik legjobb sütemény, hiszen villámgyorsan elkészül, és szinte lehetetlen elrontani. Ha ehhez hozzáadjuk a szezon kedvencét, a gesztenyét, és egy kis csokis-tejszínes habos krémet a tetejére, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a csokihabos gesztenyés muffin formájában olyan finomság lesz a végeredmény, amelyik még az év végi hajtás sűrű napjait is megszépíti – ráadásul mindezt liszt nélkül!

Csokireszelék helyett színes cukorkákkal is díszítheted!
Fotó: Pixabay.com

Mivel pillanatok alatt elfogy, de biztos lehetsz benne, hogy a család legalább kétnaponta követelni fogja, karácsonyra már olyan rutinnal fogod megsütni, hogy a vendégeidet is ámulatba ejted majd vele. Lássuk, hogyan készül a legfinomabb csokis tejszínhabos, gesztenyés muffin!

Csokihabos gesztenyés muffin liszt nélkül

A csokihabos álomsütit előre is elkészítheted, a fagyasztóban sokáig eláll
Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

A muffinhoz:

  • 435 g gesztenyepüré
  • 6 tojás
  • 200 g darált dió
  • 175 g cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:

  • 400 ml habtejszín
  • 200 g étcsokoládé
  • Egy teáskanál vaj
  • A tetejére csokoládé-reszelék, porcukor és kakaó
  • Így készítsd el:

    A legfinomabb gesztenyés muffin liszt nélkül készül!
    Fotó: Pixabay.com

  • Tegyél egy muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt, vagy vajazd ki őket (legjobb a 18 mélyedéses sütőtálca, de kisebbet is használhatsz, több részletben is megsütheted a süteményt).
  • Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra (ha légkeveréses sütőd van, 160 Celsius-fokra).
  • Törd össze villával a gesztenyepürét. Egy másik tálban konyhai robotgéppel keverd a tojásokat és a cukrot addig, amíg az egész massza világos és habos nem lesz.
  • A tojásos keverék felét add hozzá a gesztenyéhez, és keverd össze alaposan. Add hozzá a darált diót és a sütőport is, majd keverd össze az egészet. Ha még gazdagabb süteményt szeretnél, egy marék durvára vágott diót vagy egy marék mazsolát is hozzátehetsz. Végül pedig add hozzá a gesztenyés muffin tésztájához a tojásos keverék másik felét is.
  • Oszd el a tésztát a muffinsütő mélyedéseiben. Süsd a süteményt 25-30 percig, tűpróbáig. Akkor jó, ha a beleszúrt hústűre már a közepe sem ragad rá, a külseje pedig aranylóra sült.
  • A csokoládét olvaszd meg, majd add hozzá a vajat és a tejszínt is. Öntsd keverőtálba, és hagyd kihűlni. Verd fel alaposan, habos krémmé a csokis-vajas tejszínt, majd töltsd habzsákba, és mindegyik muffin tetejére nyomj belőle. Tálalás előtt díszítsd csokireszelékkel, porcukorral és kakaóval.
  • Ha előre szeretnél dolgozni az ünnepekre, a megsült muffinok a fagyasztóban akár 6 hétig is elállnak, a krém pedig 4 napig bírja a hűtőben. Tálalás előtt melegítsd át a sütőben pár perc alatt a fagyott muffinokat, majd miután kihűltek, nyomd a krémet a tetejükre. Csokireszelék helyett apró, színes cukorkákkal is díszítheted.
  • Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.