A gesztenye és a csoki remek páros ilyenkor, az ünnepvárás időszakában. Ez a fantasztikus gesztenyés muffin pedig a hideg téli napokat is megszépíti.
A muffin az egyik legjobb sütemény, hiszen villámgyorsan elkészül, és szinte lehetetlen elrontani. Ha ehhez hozzáadjuk a szezon kedvencét, a gesztenyét, és egy kis csokis-tejszínes habos krémet a tetejére, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a csokihabos gesztenyés muffin formájában olyan finomság lesz a végeredmény, amelyik még az év végi hajtás sűrű napjait is megszépíti – ráadásul mindezt liszt nélkül!
Csokireszelék helyett színes cukorkákkal is díszítheted! Fotó: Pixabay.com
Mivel pillanatok alatt elfogy, de biztos lehetsz benne, hogy a család legalább kétnaponta követelni fogja, karácsonyra már olyan rutinnal fogod megsütni, hogy a vendégeidet is ámulatba ejted majd vele. Lássuk, hogyan készül a legfinomabb csokis tejszínhabos, gesztenyés muffin!
Csokihabos gesztenyés muffin liszt nélkül
A csokihabos álomsütit előre is elkészítheted, a fagyasztóban sokáig eláll Fotó: Pixabay.com
A legfinomabb gesztenyés muffin liszt nélkül készül! Fotó: Pixabay.com
Tegyél egy muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt, vagy vajazd ki őket (legjobb a 18 mélyedéses sütőtálca, de kisebbet is használhatsz, több részletben is megsütheted a süteményt).
Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra (ha légkeveréses sütőd van, 160 Celsius-fokra).
Törd össze villával a gesztenyepürét. Egy másik tálban konyhai robotgéppel keverd a tojásokat és a cukrot addig, amíg az egész massza világos és habos nem lesz.
A tojásos keverék felét add hozzá a gesztenyéhez, és keverd össze alaposan. Add hozzá a darált diót és a sütőport is, majd keverd össze az egészet. Ha még gazdagabb süteményt szeretnél, egy marék durvára vágott diót vagy egy marék mazsolát is hozzátehetsz. Végül pedig add hozzá a gesztenyés muffin tésztájához a tojásos keverék másik felét is.
Oszd el a tésztát a muffinsütő mélyedéseiben. Süsd a süteményt 25-30 percig, tűpróbáig. Akkor jó, ha a beleszúrt hústűre már a közepe sem ragad rá, a külseje pedig aranylóra sült.
A csokoládét olvaszd meg, majd add hozzá a vajat és a tejszínt is. Öntsd keverőtálba, és hagyd kihűlni. Verd fel alaposan, habos krémmé a csokis-vajas tejszínt, majd töltsd habzsákba, és mindegyik muffin tetejére nyomj belőle. Tálalás előtt díszítsd csokireszelékkel, porcukorral és kakaóval.
Ha előre szeretnél dolgozni az ünnepekre, a megsült muffinok a fagyasztóban akár 6 hétig is elállnak, a krém pedig 4 napig bírja a hűtőben. Tálalás előtt melegítsd át a sütőben pár perc alatt a fagyott muffinokat, majd miután kihűltek, nyomd a krémet a tetejükre. Csokireszelék helyett apró, színes cukorkákkal is díszítheted.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.