FAZÉK

Csavart rántotta az új őszi őrület

Minden napra egy tojás... Lágyan vagy tükörtojásként készíted el, esetleg rántottának, egy idő után már ránézni sem bírsz. Pedig tápláló, laktató, fehérjedús étel, kár lenne elhagyni. Most olyan módszert mutatunk, amivel ismét megkívánhatod ezt a nagyszerû ételt. Az illata, az íze, az állaga is mennyei és milyen szuperül néz ki. Csak úgy kínálja magát, csinos kis szeletkékre vágva

 

A tojás az egyik legősibb ételünk. Laktató és kitűnő fehérjeforrás. Mivel szinte minden reggel az asztalra kerül, egy idő után igazán unalmassá válik. Érdemes kísérletezni újabb és újabb módszerekkel, hogyan újíthatod meg az élményt.

Ez a csavart rántotta látványra és ízre is újdonságként hat.

Próbáld ki!

Hozzávalók:

  • 3 friss, tanyasi tojás
  • ¼ tk kóser só
  • ½ tk hideg víz
  • 2 ek sótlan vaj, két részre osztva
  • 1 csipet cayenne paprika vagy fehér bors

Elkészítés:

1. Egy mély tálban, kézi habverővel verd föl a tojásokat a sóval és vízzel. Hogy tökéletesen elkeveredjen, a művelet eltart 1-2 percig. Habos tetejű, folyékony állagú lesz.

2. Egy serpenyőben forrósíts fel közepes hőmérsékleten másfél evőkanálnyi vajat. Mielőtt sercegni kezd, öntsd bele a tojást. Folyamatosan kavargasd egy hőálló spatulával, körkörös mozdulatokkal. A széléről terelgesd befelé a gyorsabban átsült részeket. Közben állandóan rázogasd is a serpenyőt, hogy a rántotta egyenletes legyen.

3. Vedd alacsonyra a hőt. A spatulával simítsd el a még folyós részeket a megszilárdult területre. Amikor még lágy, de már nem folyós, jöhet a hajtogatás.

4. A spatulával egyik oldalról a másikra görgesd fel a rántottát. Az utolsó hajtást az ellenkező oldalról végezd. Így a tekercs a serpenyő egyharmadára fog kerülni.

5. Még nincs kész! A maradék vajat ejtsd a tekercs mellé. Miközben olvad, finoman terelgesd a tojás alá, és kend meg vele a tetejét is. Így kapsz extra finom ízt.

6. Úgy helyezd a tányérra, hogy a sima felülete legyen felül. Hintsd meg tetszés szerint egy kis cayenne paprikával vagy fehér borssal.

7. Ha ízlett, készítsd el a kedvenc töltelékeddel is. További variációkat kapsz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?