5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Megmaradt a cérnametélt? Süss belőle isteni édességet

Megmaradt a cérnametélt? Süss belőle isteni édességet
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2021. 06. 01. 11:00

Annyi minden megmarad a konyhában, amikor a hétvégi ebédet készítjük. Ne dobd ki! Most a cérnametéltet használtuk fel. Ezt a finomságot készítettük belőle.

A levesbe való cérnametélt sokszor megmarad, nem fogyasztja el a család. Ki ne dobd! Hiszen isteni finomságot süthetsz belőle.

Vargabéles

Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 20 dkg cérnametélt
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 5 ek cukor
  • 1 marék mazsola
  • 1 cs réteslap
  • 1 citrom reszelt héja
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • Így készítsd el:

  • Keverd ki a tojások sárgáját cukorral, és vaníliás cukorral, majd add hozzá a tejfölt és a villával összetört túrót.
  • Szórj bele mazsolát és reszelt citromhéját és add hozzá a megmaradt főtt cérnametéltel.
  • Keverd össze az egészet, és lazítsd fel a masszát a kemény habbá vert tojásfehérjével.
  • Egy kivajazott jénai edényt béleld ki a réteslappal, vékonyan kend meg olajjal, és még egy réteg réteslapot tegyél rá. Ismét jöhet az olaj, majd a harmadik réteg réteslap. Erre borítsd rá a tölteléket, egyengesd el és fedd le a maradék lapokkal.
  • 220 C fokos előmelegített sütőben 30-40 percig süsd, míg aranysárga nem lesz.
  • Jó étvágyat!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.