4 étel citrommal, ami már néhány cseppnyi savanyú íztől is sokkal ízletesebb lesz! Vannak egyszerű ételek, melyekből kihagyhatod a citromot, de nem érdemes. Csak pár csepp, és máris sokkal finomabbak lesznek! Ez a 4 étel citrommal fantasztikus választás!
1. Ropogós rántott hal falatkák
Hozzávalók:
60 dkg fehér hasú halfilé
10 dkg liszt
1 db tojás
200 ml olaj
só
citrom leve
Így készítsd el:
A halat mosd meg, töröld szárazra, majd vágd fel kisebb darabokra. Enyhén sózd, majd hempergesd bele lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába.
Az olajat forrósítsd meg, majd süsd meg a halfalatkákat. Ezután szedd ki papírtörlőre.
Tálalhatod salátával, sült krumplival. Egy biztos, a tetejére egy kis citromlevet cseppents, isteni ízt ad az ételnek!
2. Sajtos csirke saláta
Hozzávalók:
1 db csirkemell filé
1 db uborka
2 fej hagyma
2 db paradicsom
kapor
20 dkg sajt
5 kanál citromlé
2 kanál joghurt
só
30 ml olaj
Így készítsd el:
Vágd fel kockákra a csirke mellét, és süsd meg olajon.
A paradicsomot, uborkát mosd meg és vágd fel kockákra.
A vöröshagymát pucold meg és vágd apróra, ahogy a kaprot is.
A sajtot reszeld le vagy ízlés szerint vágd kockákra. Keverd össze az összes eddigi hozzávalót.
Készíts öntetet:
Keverd össze a joghurtot citromlével, sóval borssal és add hozzá az olajat.
Keverd a salátához, de ha nem szereted a joghurtot, akkor egyszerűen csak citromlével ízesítsd a salátát! Nagyon finom lesz.
3. Citromos fokhagymás rák
Hozzávalók:
50dkg konyhakész garnélarák
2gerezd finomra vágott fokhagyma
1db citrom leve
2evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
3evőkanál extra szűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
só
Így készítsd el:
Főzd meg a rákot sós vízben 5 perc alatt rózsaszínűre és puhára. De választhatod azt is, hogy serpenyőben kicsit megsütöd.
Keverd hozzá az apróra vágott vagy összenyomott fokhagymát, petrezselymet, olajat, sózd, borsózd és csepegtess rá citromlevet! Salátának, vagy rizzsel is fogyaszthatod.
4. Lencseleves
200 g lencse
30 dkg füstölt karaj
2 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 ek olaj
1 petrezselyem gyökér
1 kis zellergumó
1,6 l víz
2 tk mustár
5 babérlevél
1 citrom leve
koriander, só, bors
Így készítsd el:
Áztasd a lencsét egy órára annyi vízbe, amennyi bőségesen ellepi.
Magas falú fazékban, kevés olajon futtasd meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint szint kap, keverd hozzá a meghámozott és vékony szeletekre vágott sárgarépát, zellert, petrezselymet, majd öntsd fel vízzel.
Keverj a leveshez mustárt, tegyél bele babérlevelet, majd főzd közepes lángon 30 percen keresztül, amíg a lencse megpuhul.
Add hozzá a vékony szeletekre vágott füstölt karajt, sózd meg. Csavarj bele citromot, főzd még 5 percig, korianderrel tálalhatod!