RETRO RÁDIÓ

Elő a szódabikarbónával: így lesz édes a paradicsom

Elő a szódabikarbónával: így lesz édes a paradicsom
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2020. 07. 06. 17:50

Hihetetlen, hogy ennyi mindenre jó a szódabikarbóna, és a legjobb benne, hogy még akár a kertben is bevethető. A paradicsom egyszerűen imádja. Így locsold, hogy isteni íze legyen.

Számtalan ötlet kering a neten, mennyi mindenre használhatod a szódabikarbónát. A kertben is nagyon hatásos, talán ez sem újdonság. Érkezik a paradicsomszezon, de előtte még dobd be ezt az eszméletlen és egyszerű trükköt!

Fotó: pixabay

Méltán közkedvelt gyümölcs a paradicsom, nyári reggelik isteni hozzávalója, de a pótolhatatlan a lecsóból is. Ha már kiültetted a palántákat a kertbe, és szeretnéd a legjobbat kihozni a kedvencedből, akkor tápláld különlegesen! A paradicsom C-vitaminban gazdag, de még vagy 11 féle vitamint tartalmaz és jelentős mennyiségben karotint. Fantasztikus íze mellett, gyógyhatással is redelkezik. Gombás betegségekre, gyulladásra is használható. Visszatérve a paradicsom fantasztikus ízéhez, szódabikarbóna és víz keverékével remekül felturbózható.


Fotó: 123 RF

5 liter vízhez keverj, 2 evőkanál szódabikarbónát és locsold meg a gyümölcsöt. Ha a gombaölő hatását is szeretnéd a keveréknek kihasználni, akkor legyél bátrabb, és önts 4 kanállal a vízhez. Kevesebb méreganyagot tartalmaz majd, mint a szokásos vegyszer.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.