DIÉTA

Így kell betartani a fogadalmakat! Összesen 117 kilót dobott le ez a 3 erős magyar nő!

Sokan megfogadják, hogy január elsején új életet kezdenek. Aztán néhány hét alatt bedől a nagy fogadalom, és az egészből nem lesz semmi… Most viszont mutatunk 3 elszánt nőt, akik keményen kitartottak elhatározásuk mellett, és rengeteg fölösleges kilótól szabadultak meg!

A három elszánt hölgy több sikertelen próbálkozás után az Update-módszer segítségével kezdhet 2020-ban új életet. Küzdelmük saját magukkal példaértékű, fantasztikus teljesítmény!

Lencsés Piroska:

„Túlsúly nélkül végre boldog vagyok!”

-74 kiló!

Alig lehet ráismerni legújabb képein Piroskára. Hihetetlen, de alig két éve még 74 kilóval volt nehezebb, és mire ide jutott, testileg, lelkileg is padlóra került.

Kiskoromtól kezdve erős alkat voltam. A mélypont akkor jött el, amikor elveszítettem édesanyámat, és beleragadtam egy rossz kapcsolatba. Vércukorszintem gyógyszer mellett is 15-16-ig ment föl, hozzá a vérnyomásom is magas volt. Sokszor alig bírtam hazasétálni a busztól. A háziorvosom rám ijesztett, hogy ez még csak a kezdet. Olyan volt, mint egy nagy pofon. Otthon aztán minden hizlaló ételt kidobtam” – idézi fel a fordulópontot Piroska, aki eldöntötte, hogy Norbi rendszere szerint életmódot vált.

„Mindent ettem, amit megkívántam, csak főzéskor az alapanyagokat low carb termékekkel helyettesítettem. Minden 10 kg fogyásnál fotót tettem ki a Facebook csoportba, és rengeteg biztatást kaptam a többiektől, ez pedig még több erőt adott. 3 hónapja nem szedek semmilyen gyógyszert, egészséges, és igazán boldog vagyok. Mindezt 2 év alatt sikerült elérnem. Szeretném megtartani a jelenlegi állapotot továbbra is egészségesen és boldogan élni. Így sokkal jobb!”

Ezért esznek annyit a ducik

Azt mondják, a túlsúlyos emberek maguknak köszönhetik a problémáikat, hisz sokat esznek. Piroska szerint a túlsúlynak gyakran lelki oka van. „Sokan azt hiszik, hogy a kövér emberek boldogok. Pedig mi minden állhat a háttérben, ha valakinek legnagyobb öröme az evés…Igen, abban leljük a boldogságot – miközben belülről haldoklunk. Épp ezért nem kell bántani azt, aki elhízott, inkább segíteni kell őt a fogyásban.”

Szekeres-Kovács Krisztina

„Térdfájdalom nélkül akarok élni!”

-33 kiló!

Iszonyatos fájdalom hozta el a fordulópontot Krisztinának. „Amikor az ortopéd orvos meglátta a röntgen felvételemet, azt mondta, hogy gyakorlatilag nincs porc a térdeimben. Műtétre, protézisre van szükségem, de csak akkor tud segíteni, ha lefogyok 30-40 kilót, mert ha a130 kilómmal műt, komplikáció esetén akár amputációra is sor kerülhet… Hazamentünk, és megfontoltuk a dolgokat a párommal. Azonnali döntést hoztunk: életmódváltás! Elhagytuk a fehér lisztet és a cukrot. A párom nagyon sokat segít – méri az adagokat, számolja a kalóriákat: napi 1200-1500 fér bele.

Sportolni sajnos nem tudok a térdeim miatt, viszont a karácsonyra szobabiciklit kaptunk! Ezt naponta használom, és fokozatosan emelem a nehézségi szinteket. A célom, hogy még legalább 20 kilót fogyjak, és végre térdfájdalmak nélkül élhessek.”

Takács Tímea

„Az eredmények adnak erőt!”

-10 kiló!

Álmatlanság és éjszakai izzadás, erős szívdobogás jelezte Tímeának: itt bizony valami baj van. „Megmérettem a vércukorszintem, és sajnos magas volt. Elmentem egy inzulinrezisztencia-vizsgálatra, kiderült, hogy épp a betegség határán voltam. Az orvos szigorú, szénhidrát-csökkentett diétát javasolt. A vacsora mennyiségét azonnal leszorítottam. Majd bejelentkeztem az Update fogyókúrás Facebook csoportba, ahol a sorstársaktól rengeteg segítséget és támogatást kapok. Nálam bevált a citromos, gyömbéres víz, amiből akár napi 3-4 litert is ittam az első időben. A nővérem sokat segített, és támogat a férjem is, aki velem együtt tartja a diétát.

Az ünnepi időszakban kicsit nehezebb volt fegyelmezni magam, de szerencsére nálunk a bejgli és a zserbó is Update! 71 kg voltam, most 61 vagyok, de folytatom, amit elkezdtem”- mondja Tímea, aki számára a rendszeres sport beiktatása a következő lépés. Orvosa szerint ugyanis még 5 kilót kellene fogynia. Szerinte menni fog, hisz mindennap erőt adnak az eredmények. Csak így tovább!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?