TESTFACTOR

Az igazi hősök köztünk járnak! Csodát tett Norbi űrhajós diétája

Nem kell, hogy az ember beteges túlsúllyal szenvedje végig az életet. Ezek a férfiak megmutatták, hogy igenis van kiút a veszélyes túlsúlyból és a mozgásszegény életmódból. Mindent megtettek, és sikerrel jártak. Íme, a titkuk!
címkék:

Aki eleve kövér, az kövér marad. Sokan vélekednek így, de az újabb komoly operáción átesett fitnessguru, Schobert Norbert nagyon másképp látja ezt a kérdést. LE LEHET FOGYNI! Az tény, hogy a fogyáshoz vezető életmódváltást elkezdeni pokoli nehéz. Aki viszont bele tud lendülni, gyakorlatilag biztos sikerre számíthat. Lászlóban és Andrásban közös vonás, hogy már gyerekként is plusz-kilókkal küzdöttek. Fogyásukhoz végül Norbi módszerét választották, mely a sok-sok kudarc után végre sikert hozott.

Fotó: Szabolcs László

Pecsics András: – 25 kg: „Kislányom az életéért küzdött meg, most rajtam a sor!”

„Szinte egész életemben harcoltam a túlsúlyommal”- meséli Pecsics András, aki közel 25 kilótól szabadult meg két hónap alatt. – Már kisgyerekként is pufi alkat voltam. 10 évvel ezelőtt sikerült lefogynom 136 kg-ról 96 kg-ra és ideig-óráig tartani is tudtam, de sajnos visszakúsztak a kilók. Ebben szerepet játszott a több műszakos munkarend, a rengeteg éjszakázás. Egy húzós 12 órás szolgálat után az utolsó dolog, amire gondolni tudtam, az a sport.

dav

Közben 4 éves kisfiunk mellé 2018-ban hármas ikreink születtek. Egyikük, Kishercegnőm napokig inkubátorban küzdött az életéért. Csöpp kezét simogatva megesküdtem neki, hogy ha legyőzi a betegségét, tényleg lefogyok” – emlékszik vissza a nehéz időkre András.

sdr

A pici lány sikerrel küzdött, már jobban van. Így most Andráson a sor. Minden téren életmódot váltott: áttért az Update étkezésre, és óvatosan mozogni kezdett, ma már napi 8 km-t kocog. A kezdeti 154 kg-ból 25-öt adott le és még ugyanennyitől szeretne megszabadulni. Gratulálunk!

Vad László Ferenc: – 17 kg: „Sorstársak történeteiből merítettem erőt”

Vad László Ferenc szintén gyerekkora óta küzd a felesleggel. Első áttörését az Update-módszer hozta meg, de egy rossz életperiódus felborította a rendszert.

Nagyon sokat segített viszont az Űrhajós diéta módszere: itt az ételek pontszámot kapnak, annyit szabad enni, ami belefér a napi maximumba.

„Számomra a legnehezebb dolog az esti étkezés, mivel nagyon szerettem este jól belakni. Ezt tehát át kellett értékelnem” – mondja László, aki a Norbi módszerével fogyók Facebook-csoportjában is rengeteg segítséget kapott.

A sorstársak inspiráló történeteiből erőt merítve ő is ki tudott tartani elhatározása mellett. Most 17 kilóval könnyebb a kezdő súlyánál, és elmondhatja magáról, hogy életmódot váltott, amelynek a rendszeres futás is része.

De mi is az az űrhajós diéta?

Az amerikai űrhajósok számára kidolgozott diétáról Norbi még gyerekként, a testnevelő tanárától hallott, és sikerrel adta le vele a felesleget. A diéta alapelve, hogy a különböző élelmiszerek pontszámokat kapnak. Egy a lényeg: a napi ajánlott pontértékeket nem léphetjük túl. A rendszer komplex, mert a sporttevékenységekhez kapcsolódó pontokat viszont le lehet vonni. Napi 40 pontnyi élelmiszer bevitele esetén gyors, 60 pont esetén kiegyensúlyozott fogyásra számíthatunk. Emellett fontos alapelv a változatos táplálkozás és a rendszeres testmozgás – a pontok inkább csak a mértéktartásban és az ételek fogyást segítő összetételének kialakításában segítenek. Az űrhajós diéta pontértékeit tartalmazó kisfüzetre az Update üzletekben lehet rábukkanni, mintaétrendeket pedig az updatelowcarb.com oldalról tölthetünk le.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?