tóth gabi
Aki járt már Csehországban, az biztosan kóstolt már egy jó korsó sör mellé hermelint. Elsőre talán furcsának tűnhet az olajban pácolt, túlérlelt camembert, de akkora ízélmény, hogy otthon is érdemes időnként elrakni belőle egy-egy üveggel.
Ez az érlelt camembert, a pácolt hermelin a legjobb sörkorcsolya Csehországban és a jobb itthoni cseh sörözőkben is közkedvelt előétel. Igazából pofonegyszerű elkészíteni, és fantasztikus egy pohár ital mellé.
A legfontosabb, hogy minőségi sajtot válassz, olyat, amit önmagában is szívesen eszel. A pácolás még intenzívebbé teszi a camembert ízét.
Mutatjuk a receptet!
Az érlelt sajt titka, hogy mindig rétegesen rakd a hozzávalókat az üvegekbe. Az aljára tegyél egy adag szeletelt vöröshagymát, babérlevelet, borsot, cseresznye paprikát, majd erre mehet a félbevágott fűszerezett, hagymával, fokhagymával töltött camembert sajt egy része. A sajtra kerül a pirospaprika-őrlemény és a majoránna. A következő rétegekben ugyanez a sorrend ismétlődik. Amikor megtelt, öntsd fel olívaolajjal vagy napraforgóolajjal addig, hogy teljesen ellepje az üveg tartalmát.
Legalább 10 napig, de inkább két hétig hűtőszekrényben érleld.
A fenti mennyiség 1 félliteres befőttesüveg megtöltéséhez elegendő!