RETRO RÁDIÓ

Hamis túrógombóc az új őrület, eszméletlen ez a trükk

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 11. 06. 10:00

Túrógombóc készítésekor legnagyobb rizikó a gombócok kifőzése. Ilyenkor vagy szétesik, vagy kőkemény lesz, esetleg ragacsos. Az új trükkel soha többé nem fordulnak elő hibák: íme, a tökéletes és elronthatatlan túrógombóc titka.

Fantasztikus finom , ízletes ez a túrógombóc, ha így készíted el, garantáltan nem esik szét. A módszer lényege, hogy előre kifőzött, szinte betonkemény tejbegrízbe kell belekeverni a túrót és az összes ízesítőt. Az így összeállított massza jól formázható és nem esik szét. Külön bónusz, hogy a tojást el lehet hagyni. Mutatjuk a receptet:

Hamis túrógombóc

Hungarian,Curd,Dumpling,On,A,Herend,Porcelain,Plate.
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 8 dl tej
  • 12 dkg búzadara
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 1 citrom reszelt héja

Így készítsd el:

  1. Kezdd el melegíteni a tejet, majd amikor lassan forralni kezd, add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd a búzadarát. 
  2. Így főzz egy masszív állagú kemény tejbegrízt. 5 perc után vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Gyúrd bele kézzel a túrót, majd formázz a masszából golyókat.
  3. Hempergesd meg pirított zsemlemorzsában, de diót, mákot, sőt kókuszreszeléket is használhatsz erre a célra.  
  4. Ízlés szerint, tejföllel, lekvárral, porcukorral tálald. 

Jó étvágyat!

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.