
Hamis túrógombóc az új őrület, eszméletlen ez a trükk
Túrógombóc készítésekor legnagyobb rizikó a gombócok kifőzése. Ilyenkor vagy szétesik, vagy kőkemény lesz, esetleg ragacsos. Az új trükkel soha többé nem fordulnak elő hibák: íme, a tökéletes és elronthatatlan túrógombóc titka.
Fantasztikus finom , ízletes ez a túrógombóc, ha így készíted el, garantáltan nem esik szét. A módszer lényege, hogy előre kifőzött, szinte betonkemény tejbegrízbe kell belekeverni a túrót és az összes ízesítőt. Az így összeállított massza jól formázható és nem esik szét. Külön bónusz, hogy a tojást el lehet hagyni. Mutatjuk a receptet:
Hamis túrógombóc

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 8 dl tej
- 12 dkg búzadara
- 6 dkg kristálycukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- 1 citrom reszelt héja
Így készítsd el:
- Kezdd el melegíteni a tejet, majd amikor lassan forralni kezd, add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd a búzadarát.
- Így főzz egy masszív állagú kemény tejbegrízt. 5 perc után vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Gyúrd bele kézzel a túrót, majd formázz a masszából golyókat.
- Hempergesd meg pirított zsemlemorzsában, de diót, mákot, sőt kókuszreszeléket is használhatsz erre a célra.
- Ízlés szerint, tejföllel, lekvárral, porcukorral tálald.
Jó étvágyat!






