Létrehozva: 2022.11.06.

Hamis túrógombóc az új őrület, eszméletlen ez a trükk

Túrógombóc készítésekor legnagyobb rizikó a gombócok kifőzése. Ilyenkor vagy szétesik, vagy kőkemény lesz, esetleg ragacsos. Az új trükkel soha többé nem fordulnak elő hibák: íme, a tökéletes és elronthatatlan túrógombóc titka.

Szerző Sors Edina

Fantasztikus finom , ízletes ez a túrógombóc, ha így készíted el, garantáltan nem esik szét. A módszer lényege, hogy előre kifőzött, szinte betonkemény tejbegrízbe kell belekeverni a túrót és az összes ízesítőt. Az így összeállított massza jól formázható és nem esik szét. Külön bónusz, hogy a tojást el lehet hagyni. Mutatjuk a receptet:

Hamis túrógombóc

Hungarian,Curd,Dumpling,On,A,Herend,Porcelain,Plate.
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 8 dl tej
  • 12 dkg búzadara
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 1 citrom reszelt héja

Így készítsd el:

  1. Kezdd el melegíteni a tejet, majd amikor lassan forralni kezd, add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd a búzadarát. 
  2. Így főzz egy masszív állagú kemény tejbegrízt. 5 perc után vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Gyúrd bele kézzel a túrót, majd formázz a masszából golyókat.
  3. Hempergesd meg pirított zsemlemorzsában, de diót, mákot, sőt kókuszreszeléket is használhatsz erre a célra.  
  4. Ízlés szerint, tejföllel, lekvárral, porcukorral tálald. 

Jó étvágyat!

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek