Hihetetlen finom ez a torta, a barackszezon nagy kedvence. Ne hagyd ki ezt az isteni nyári gyümölcsöt, sütés nélkül készítsd el belőle ezt az álomdesszertet! Csodálatos ízvilága a gyerekeket is rabul ejti. Mutatjuk a receptet:
A kekszet törd össze nagyon apróra. Egy közepes tálban keverd össze a cukorral és az olvasztott vajjal. Tedd félre és oszd három egyenlő részre. Egy tortaformába vagy jénaiba az 1/3 keksz keveréket rétegezd az aljára. Tedd félre 1 órára és hűtsd le.
Közben egy tálban keverd össze habosra a tejszínt és a sűrített tejet. Tedd félre.
Vedd elő a hűtőből a lehűlt kekszalapot, és tegyél rá egy réteg tejszínt, majd tegyél rá egy réteg szeletelt barackot. Ismételd a rétegezést még kétszer.
A tetejére barack kerüljön, esetleg szórhatsz rá egy kevés őrölt, vagy zúzott kekszet. Így tedd be a tortát a hűtőbe 5-6 órára.
Jó étvágyat!
Tipp:
Természetesen ezt a desszertet sárgabarackból is elkészítheted!