tóth gabi
Kezdenek teremni az almafák, itt az ideje a tartósításnak! A befőzés során rengeteg almahéj megy veszendőbe, pedig isteni italt készíthetsz belőle, ami felmelegít a téli hideg napokon.
Talán nincs is egészségesebb gyümölcs az almánál, hiszen annyi vitamin, ásványi anyag és tápanyag van benne, hogy akkor is életben maradna az ember, ha minden nap ezt enné. Ráadásul megunhatatlan, hiszen rengeteg fajta létezik, és mennyi mindent készíthetsz belőle! Itt a befőző szezon, most kezdenek teremni az almafák; készülhet belőle befőtt, elteheted reszelve üvegben vagy a fagyasztóban, és az isteni süteményekről még nem is beszéltünk, amik friss almából a legjobbak. Az alma héját sem kell kidobnod: készíts belőle cidert! Ez a finom, pezsgő ital egyre népszerűbb hazánkban is, és bár egy kicsit macerás elkészíteni, a végeredmény miatt megéri. Mutatjuk, hogyan fogj hozzá!
Erre lesz szükséged
Az alma cider elkészítéséhez nem lesz szükség élesztőre, hiszen az alma héja tartalmaz eleget ahhoz, hogy beinduljon az erjedés. Fontos, hogy csak olyan alma héját használd fel, ami vegyszermentes termesztésből származik. Az alma héj cider több körben készül: az első művelethez a héjakra, egy nagyobb vödörre vagy fazékra (fontos, hogy le lehessen fedni) és tűzforró vízre lesz szükséged. A későbbi folyamatokhoz szerezz be egy demizsont, cukrot, szűrőt, valamint csatos üvegeket az ital tárolásához. Ha mindezek megvannak, neki is láthatsz.
Így készítsd el